500 g tučného jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
práškový cukor podľa chuti (nemusí byť)
kakao (nemusí byť)
Príprava
Kroky: 3
Toto je množstvo surovín, ktoré som použila na pribináčiky, ktoré vidíte na fotke. Hustota krému je však na vás. Pre krémovejšiu konzistenciu použite tvaroh a smotanu v pomere 1:1. Ja používam tučný, smotanový tvaroh a až 40 % šľahačkovú smotanu a takto nám chutí najviac.
Tvaroh a šľahačkovú smotanu dám do misy kuchynského robota a šľahacou metličkou vymiešam do krémovej konzistencie.
Ak chcete, môžete pridať cca 1 - 2 PL práškového cukru alebo iného sladidla. Niekedy postačí na dochutenie iba lyžička vanilkového extraktu.
Tvarohový krém rozdelím do misiek (cca 6 porcií) a asi tretinu krému "zafarbím" kakaovým práškom.
Tvarohový krém podávam dobre vychladený. Je len na vás, či ho pripravíte iba vanilkový alebo dvojfarebný, či iba kakaový. My sme si k nemu dali aj čerstvé, domáce jahody.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Tiramisu s jahodami
Jablkové pyré
Jahodové tortičky
Piškótová jablková torta
Broskyňová zmrzlina
Jogurtová panna cotta
Pišingerove rezy
Jahodové nanuky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Martinské rožky
Muhammara
Tekvicové sušienky
Kysnuté tekvicové pagáče
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Jablkový perník
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje