200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
2 PL kakaa
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL jedlej sódy
2 malé vajcia
150 ml oleja
500 ml acidofilného mlieka
100 g 70% horkej čokolády
400 g kyslej smotany
malinový džem
Príprava
Kroky: 5
Ako som už spomínala vyššie, ide o koláč, na ktorého prípravu vám bude stačiť jedna miska. Začnem tým, že si do nej najskôr odvážim všetky suché suroviny, ktoré premiešam.
K suchým surovinám pridám vajíčka, olej a acidko a opäť premiešam. Miešam až kým nevznikne hladké cesto.
Cesto vylejem na olejom vymazaný a múkou vysypaný plech, povrch uhladím a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25 minút.
Ihneď po vybratí z rúry potriem povrch koláča malinovým džemom a nechám vychladnúť.
Medzitým pripravím polevu. Horkú čokoládu roztopím vo vodnom kúpeli a primiešam k nej kyslú smotanu. Polevu rozotriem na vychladnutý koláč.
Ja som mala doma malé vajíčka, preto som pridala dve. Ak máte vajíčka väčšie, bude stačiť aj jedno. Ak by ste chceli koláčik nižší, použite veľký plech. Nám chutí viac jeho vyššia verzia.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Makové kvety so slivkovým lekvárom
Kakaovo-banánový chlebík
Pečené kváskové buchty
Kakaové muffiny
Lekvárové šatôčky
Kváskové panettone
Jablkový perník
Sypaný tvarohový koláč
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Vyskúšajte moje