200 g celých mandlí so šupkou
100 g sušených datlí
cca 2 PL mandľového masla
cca 3 PL jahodového džemu
jahody
mandľové plátky na posypanie
mandľové maslo na ozdobenie
Príprava
Kroky: 4
Do mixéra so sekacím nožom dám mandle, datle a najskôr iba 1 PL mandľového masla. Všetko dobre rozmixujem.
Môže to trvať aj zopár minút, podľa toho, aký výkonný máte mixér. Mandle s datlami sa musia rozmixovať na čo najjemnešie, aby vznikla trochu lepkavá hmota, ktorá bude držať po kope. Zistíte to tak, že keď kúsok "cesta" stlačíte medzi prstami, tak sa nerozpadne. Ak sa vám bude zdať, že je to predsa len suchšie, pridajte ešte mandľové maslo a mixujte ďalej.
"Cesto" presuniem do vybranej formy a rovnomerne utľapkám, nezabudnem ani na okraje. Dám na pár minút chladiť do chladničky.
Po vychladení potriem povrch koláča jahodovým džemom a poukladám naň jahody.
Ozdobím plátkami mandlí a pokvapkám mandľovým maslom. Podávam dobre vychladené.
Ak máte zrelé, sladké jahody, tak naozaj nie je potrebné pridávať žiaden cukor. Datle a jahody osladia koláčik podľa mňa dostatočne. Ak by ste predsa len nevedeli odolať, odporúčam pridať napríklad za lyžicu medu do "cesta". Alebo použiť sladší džem, či pokvapkať troškou medu povrch koláčika.
Ak nemáte obdĺžnikovú formu, akú som použila ja, môžete urobiť napríklad jednotlivé porcie do samostatných malých okrúhlych formičiek. Mali by mať však odnímateľné dno, aby sa dali bezpečne vyklopiť.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Slivkové gule
Jahodové tortičky
Piškótová jablková torta
Broskyňová zmrzlina
Jogurtová panna cotta
Pišingerove rezy
Tvarohová torta
Tvarohové guľky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Makový slimák
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje