Best Recipes
s tvarohovým krémom

Medová torta

Veľmi efektná tortička, ktorá poteší ako darček či už k narodeninám alebo aj na Valentína.

na korpusy:

150 g masla

150 g práškového cukru

75 g medu

3 vajíčka

600 g hladkej múky

2 ČL jedlej sódy


na tvarohový krém:

500 g mascarpone

500 g jemného tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

cca 50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)

200 g bielej čokolády


na dokončenie:

malinový džem

ovocie na ozdobu



Príprava
Kroky: 10

Srdiečkovú šablónu som si vyrobila veľmi jednoducho. Vyrezala som tvar srdca z kartónu. Takto si môžete vyrobiť šablónu akéhokoľvek tvaru.

1.

V hrnci roztopím maslo spolu s medom a cukrom. 

2.

Keď sa maslo rozpustí a cukor roztopí, presuniem túto hmotu do misy od robota a metličkou ju chvíľu miešam, aby trochu vychladla. 

3.

Postupne zašľahám všetky vajíčka a pridám múku zmiešanú s jedlou sódou.

4.

Takto pripravené cesto zabalím do potravinovej fólie a dám do chladničky odpočinúť. Ideálne na noc, postačí však aj hodina - dve.

5.

Vychladené cesto rozdelím na tri časti. Každú časť vyvaľkám na tenko (medzi dvoma kusmi papiera na pečenie) a opatrne podľa šablóny vykrojím nožíkom požadovaný tvar. Šablónu na cesto netlačte, lebo sa vám naň prilepí. 
Okraje cesta dám bokom a vykrojené srdce preložím na plech. Prekladám ho priamo na papieri na ktorom som ho vaľkala. Tak mám istotu, že všetky tri srdiečka budú mať rovanký tvar.

6.

Takýmto spôsobom vykrojím a upečiem spolu tri srdcia. Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 8 - 10 minút.

Kým chladnú, pripravím krém: mascarpone vyšľahám v mixéri spolu s tvarohom, šľahačkovou smotanou a cukrom do hladka. Pridám roztopenú a už trochu vychladnutú bielu čokoládu a opäť dobre vyšľahám na hladký krém.

7.

Krém presuniem do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a po vonkajšom a vnútornom obvode korpusu nanášam úhľadné kôpky.

8.

Medzi ne nanesiem malinový džem (ten som si pre ľahšiu manipuláciu tiež dala do cukrárskeho vrecka, bez špičky). Na džem nanesiem ešte ďašie krémové kôpky, čím ho zakryjem.

9.

Na takto navrstvený krém položím a jemne pritlačím ďalší korpus a postup zopakujem.

10.

Tretiu vrstvu krému nanášam už bez malinového džemu. Ozdobím čerstvým ovocím a napríklad aj sušienkami, ktoré som upiekla zo zvyškov cesta.

Zo zvyškov cesta môžete pripraviť buď medové sušienky alebo vykrojte väčšie kolieska a rovnako ako tortu ich môžete ozdobiť zvyšným krémom. Vzniknú tak malé tortičky.

Tortu je potrebné nechať dobre vychladiť, aby sa všetky chute spojili a korpusy trochu zmäkkli. Ideálne na noc.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Vanilkové tortičky

Malé, rozkvitnuté koláčiky, ktoré urobia radosť každému. Je len na vás akú formu zdobenia zvolíte.

Tiramisu torta

Známy taliansky nepečený dezert v slávnostnejšej verzii. Doplnený kakaovým tortovým korpusom a piškótami s čokoládou.

Tartaletky s čerešňovým želé

Ďalšia verzia mojich obľúbených koláčikov. Tento raz s čerešňovým želé a vanilkovým krémom.

Čokoládové tartaletky

Neprekonateľná kombinácia krehkého kakaového cesta, parížskej šľahačky a slaného karamelu.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Punčové rezy

Ďalšia z mojich cukrárskych výziev bola pokorená. Punčák sa naozaj vydaril. Pyšná som najmä na to, že som sa zaobišla bez akéhokoľvek farbiva.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Filo košíčky

Budete prekvapení, aké jednoduché je tieto efektné košíčky pripraviť. Chrumkavé filo cesto, tvarohovo-jogurtová náplň a čerstvé ovocie z nich navyše robia zdravú maškrtu.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

so slaným karamelom

Krtkova torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

alebo džemové kvapky

Jam drops