Best Recipes
s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

Známy taliansky nepečený dezert v slávnostnejšej verzii. Doplnený kakaovým tortovým korpusom a piškótami s čokoládou.

na korpus:

3 vajíčka

100 g práškového cukru

50 ml oleja

50 ml vody

150 g polohrubej múky

1/2 balenia (6 g) prášku do pečiva

20 g kakaa


na krém:

500 g mascarpone

400 ml 40% šľahačkovej smotany

práškový cukor podľa chuti


na dokončenie:

dlhé piškóty

cca 150 ml espressa alebo silnej kávy

cca 50 ml amaretta

cc 150 g čokolády



Príprava
Kroky: 7

1.

Začnem prípravou tortového korpusu. Z bielkov a 50 g práškového cukru vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky vyšľahám so zostávajúcim cukrom, pridám olej a vodu. Nakoniec jemne, vareškou, na striedačku vmiešam k žĺtkovej hmote múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom cca 22 cm, ktorej dno som vystlala papierom na pečenie. Pečiem v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 25 - 30 min.

2.

Keď korpus vychladne, vyberiem ho z formy a rozrežem na dve časti. Tiramisu tortu skladám vo forme, v ktorej sa korpus piekol, takže ju umyjem a znovu pripravím na ďalšie použitie.

3.

Príprava krému je veľmi jednoduchá. Mascarpone vyšľahám spolu so smotanou a cukrom do tuha. Trvá to doslova len pár sekúnd. 

4.

Pokračujem prípravou espressa, do ktorého vmiešam mandľový likér amaretto. Nechám vychladnúť.

5.

Nasleduje skladanie torty. Na dno tortovej formy položím jeden plát korpusu a potriem ho trochou ochutenej kávy. Na korpus dám asi tretinu krému a uhladím ho. Naň poukladám piškóty, ktoré dobre popolievam kávou. Opäť nasleduje krémová vrstva a na ňu druhý plát korpusu. Ten tiež potriem zostávajúcou kávou.
Takto vyskladanú tortu prikryjem fóliou a nechám ju do druhého dňa v chladničke, aby sa chute dobre prepojili. Zostávajúci krém dám tiež do chladničky.

6.

Na druhý deň vyberiem tortu z formy a zvyšným krémom ju pomocou cukrárskeho vrecka a okrúhlej špičky ozdobím. Povrch posypem preosiatym kakaom.

7.

Čokoládu roztopím vo vodnom kúpeli. Ja som použila cca 100 g mliečnej a 50 g horkej 99% čokolády. Dlhé piškóty na jednom konci zrežem, aby boli rovné a druhý koniec namáčam do roztopenej čokolády. Takto ochutenými piškótami ozdobím tortu po obvode. Opäť nechám dobre vychladiť a podávam.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Vanilkové tortičky

Malé, rozkvitnuté koláčiky, ktoré urobia radosť každému. Je len na vás akú formu zdobenia zvolíte.

Tartaletky s čerešňovým želé

Ďalšia verzia mojich obľúbených koláčikov. Tento raz s čerešňovým želé a vanilkovým krémom.

Medová torta

Veľmi efektná tortička, ktorá poteší ako darček či už k narodeninám alebo aj na Valentína.

Čokoládové tartaletky

Neprekonateľná kombinácia krehkého kakaového cesta, parížskej šľahačky a slaného karamelu.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Punčové rezy

Ďalšia z mojich cukrárskych výziev bola pokorená. Punčák sa naozaj vydaril. Pyšná som najmä na to, že som sa zaobišla bez akéhokoľvek farbiva.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Filo košíčky

Budete prekvapení, aké jednoduché je tieto efektné košíčky pripraviť. Chrumkavé filo cesto, tvarohovo-jogurtová náplň a čerstvé ovocie z nich navyše robia zdravú maškrtu.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

plnené marcipánom

Slivkové gule

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

v jahodovej omáčke

Tvarohové guľky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

so slaným karamelom

Krtkova torta