250 g masla
200 g práškového cukru
6 vajec
200 ml 40% šľahačkovej smotany
200 g hladkej múky
150 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu
cca 100 g čokoládových kvapiek
Príprava
Kroky: 5
Pečivo, ktorého príprava si vyžaduje veeeľa masla a veeeľa vajíčok nemôže byť iné, ako výborné! Súhlasíte? 😉
Maslo vymiešam s cukrom do peny a postupne k nemu vmiešam žĺtky a vanilkový extrakt. Nakoniec pridám šľahačkovú smotanu.
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý na striedačku vmiešam do maslového základu spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Tento krok robím už vareškou alebo stierkou.
Do vymiešaného cesta pridám už len čokoládové kvapky (alebo kúsky), ktoré sa postarajú o bodkovaný efekt. Ak kvapky nemáte, pokojne nasekajte horkú čokoládu na malé kúsky.
Cesto rovnomerne rozotriem do bábovkovej formy, ktorú som vopred vymazala maslom a vysypala hrubou múkou.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35 - 40 minút.
Maslo, vajíčka a smotana by mali mať izbovú teplotu. To vám zaručí, že sa vám cesto pri miešaní nezrazí a vymieša sa do hladka.
Pôvodne som chcela do tohto receptu použiť polohrubú múku, ale nakoniec som doma žiadnu nemala. Tak som zmiešala hladkú s hrubou a musím povedať, že s výslednou konzistenciou cesta som viac ako spokojná.
Čokoládu môžete nahradiť napríklad orechami alebo časť cesta môžete "zafarbiť" kakaovým práškom.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jemná tvarohová torta
Zebrový koláč
Jablkové muffiny z mandľového masla
Citrónovo-makový chlebíček
Slivkový koláč s vločkami
Marhuľové rezy
Mandľovo-malinový koláč
Medový krémeš
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Vyskúšajte moje