Best Recipes
so smotanou

Bodkovaná bábovka

Či už si bábovku radi vychutnávate na raňajky alebo ako sladký olovrant, receptov nie je nikdy dosť. Tento raz vám predstavujem jej bodkovanú verziu.

potrebujeme:

250 g masla

200 g práškového cukru

6 vajec

200 ml 40% šľahačkovej smotany

200 g hladkej múky

150 g hrubej múky

1 prášok do pečiva

1 ČL vanilkového extraktu

cca 100 g čokoládových kvapiek



Príprava
Kroky: 5

Pečivo, ktorého príprava si vyžaduje veeeľa masla a veeeľa vajíčok nemôže byť iné, ako výborné! Súhlasíte? 😉

1.

Maslo vymiešam s cukrom do peny a postupne k nemu vmiešam žĺtky a vanilkový extrakt. Nakoniec pridám šľahačkovú smotanu.

2.

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý na striedačku vmiešam do maslového základu spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Tento krok robím už vareškou alebo stierkou.

3.

Do vymiešaného cesta pridám už len čokoládové kvapky (alebo kúsky), ktoré sa postarajú o bodkovaný efekt. Ak kvapky nemáte, pokojne nasekajte horkú čokoládu na malé kúsky.

4.

Cesto rovnomerne rozotriem do bábovkovej formy, ktorú som vopred vymazala maslom a vysypala hrubou múkou.

5.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35 - 40 minút.

Maslo, vajíčka a smotana by mali mať izbovú teplotu. To vám zaručí, že sa vám cesto pri miešaní nezrazí a vymieša sa do hladka.

Pôvodne som chcela do tohto receptu použiť polohrubú múku, ale nakoniec som doma žiadnu nemala. Tak som zmiešala hladkú s hrubou a musím povedať, že s výslednou konzistenciou cesta som viac ako spokojná.

Čokoládu môžete nahradiť napríklad orechami alebo časť cesta môžete "zafarbiť" kakaovým práškom. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jemná tvarohová torta

Lahodný tvarohový koláč zapečený so snehom je oviežujúcou maškrtou predovšetkým počas teplejších mesiacov. Musí byť však dobre vychladený!

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

Jablkové muffiny z mandľového masla

Mandľové maslo a ja... to bola láska na prvé ochutnanie! Hodí sa naozaj všade, nielen do koláčov, ale aj na slané varenie...

Citrónovo-makový chlebíček

Zbožňujem kombináciu citrónovej šťavy a maku. Tento jednoduchý koláčik je práve vďaka citrónom veľmi vláčny a poteší tak návštevu, ako aj deti, keď si ho nájdu v škole v desiatovom boxe.

Slivkový koláč s vločkami

Jednoduchý, rýchly koláč plný čerstvého ovocia, do ktorého som pridala celozrnné špaldové vločky a otruby. Pre niektorých ochutnávačov to bola prekvapivá, ale veľmi chutná kombinácia chutí.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Mandľovo-malinový koláč

Maliny a mandle patria k sebe podľa mňa rovnako, ako napríklad paradajky a bazalka. Keď sa k nim ešte pridá chrumkavé krehké cesto, vznikne takýto úžasný koláč.

Medový krémeš

Nepoznám "nedeľnejší" dezert ako krémeš. Nehovoriac o tom, keď je domáci. Pripraviť napríklad ten medový je naozaj jednoduché.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

plnené marcipánom

Slivkové gule

so slaným karamelom

Krtkova torta

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so slivkami

Makový slimák

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky