1 menšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
cca 1 PL olivového oleja
3 väčšie zemiaky
cca 500 g brokolice (1 hlávku)
cca 1 - 1,5 l vývaru alebo vody
soľ, mleté čierne korenie, rascu, senovku, ...
Príprava
Kroky: 6
Cibuľu a cesnak nakrájam na drobno a opražím na lyžici olivového oleja.
Pridám na kocky nakrájané (a ošúpané) zemiaky a na ružičky rozobratú brokolicu.
Ochutím soľou, korením a rascou. Premiešam a nechám tak minútku opekať.
Opraženú zeleninu zalejem vývarom (ak mám) alebo vodou.
Prikryjem a varím približne 20 minút, kým nie sú zemiaky a brokolica mäkké.
Polievku rozmixujem ponorným mixérom a podľa potreby ešte dochutím, prípadne rozriedim.
Hustotu polievky si regulujete veľmi jednoducho. Buď pridáte viac zeleniny a menej tekutiny alebo naopak. Odporúčam uvariť polievku trochu hustejšiu a ďalšiu tekutinu (vývar) pridať podľa potreby až po rozmixovaní.
Ďalšie dochutenie polievky je len na vás. Ako som už bola spomínala, nám k nej stačí kúsok čerstvého chlebíka. Môžete však použiť aj vaše obľúbené krutóny, strúhaný parmezán, alebo ju zjemnite trochou mlieka, či smotany. Pre ešte brokolicovejšiu chuť do nej pridajte malé ružičky ďalšej brokolice uvarenej v pare. No a pre ešte výdatnejšiu chuť vám nič nebráni pridať na kocky nakrájanú opečenú slaninku.
Ja zvyknem polievku ešte ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a repovými výhonkami.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Studená uhorková polievka
Studená zeleninová polievka
Mrkvovo-šošovicová polievka
Muhammara
Tzatziky
Špenátové palacinky
Vajíčkový šalát bez majonézy
Cviklová nátierka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Kysnutý slivkový koláč
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje