100 g celozrnnej špaldovej múky
100 g polohrubej múky
5 g soli
100 g masla
1 - 2 PL studenej vody
250 g ricotty
3 vajíčka
cca 30 g parmezánu
100 - 150 ml kefíru
soľ, korenie, bylinky
sušené a čerstvé paradajky
Príprava
Kroky: 4
Koláč, ktorý sa dá pripraviť na nekonečné množstvo spôsobov. Podľa toho, čoho sa potrebujete doma zbaviť. Hodí sa aj smotana, jarná cibuľka, slaninka, špenát, špargľa, zbytky syrov...
Príprava korpusu je veľmi jednoduchá. Do kuchynského robota so sekacím nožom dám múku, soľ a maslo a všetko rozsekám na jemnú mrveničku. Podľa potreby pridám studenú vodu. Pridávam po lyžiciach, až kým sa všetko pekne nespojí.
Múku môžete použiť akúkoľvek, dodržte len pomer jednotlivých surovín. Cesto môžete rovnako aj ochutiť napríklad troškou parmezánu, či rôznymi bylinkami.
Náplň je ešte jednoduchšia: všetky suroviny dám do misky a vymiešam do hladka. Nakoniec pridám na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky (množstvo závisí od vašej chuti).
Ja som náplň ochutila mojou domácou bylinkovou soľou, čertvo mletým čiernym korením, galganom, koriandrom a sušenou cibuľkou (ktorú si rovnako "vyrábam" sama). Použiť však môžete akékoľvek korenie a bylinky, ktoré máte po ruke.
Cesto vysypem z mixéra rovno do koláčovej formy s vyberateľným dnom (forma na tzv. tart) a rukami ho rovnomerne rozprestriem a utľapkám. Predpekám ho v rúre vyhriatej na 200 stupňov 10 minút.
Pripravenú náplň vylejem na predpečené cesto a povrch ešte dozdobím čerstvými paradajkami. Pečiem opäť na 200 stupňoch približne 20 - 25 min. alebo do zlatista.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Muhammara
Kefírové langoše
Langoše
Brokolicový šalát
Tzatziky
Bylinkový falafel
Špenátové palacinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje