125 g mletých vlašských orechov
100 g hladkej múky
200 g práškového cukru
125 g masla
1/2 ČL jedlej sódy
čokoláda na namáčanie
Príprava
Kroky: 6
Pri príprave týchto fúkaných rožkov potrebujete okrem formičiek aj dostatočné množstvo trpezlivosti a času. Každý jeden kúsok vyžaduje rovnakú pozornosť. A to je presne ten druh pečenia, ktorý je pre mňa psychohygienou, kedy sa sústredím len na plnenie formičiek...
Z múky, cukru, mletých orechov, masla a jedlej sódy vypracujem cesto. V tomto prípade nepoužívam žiadneho kuchynského pomocníka, cesto pripravujem ručne.
Formičky nie je potrebné ničím vymazávať, cesto je dostatočne mastné, aby sa rožky neprilepili a išli ľahko vyklopiť.
Do každej formičky vtlačím iba toľko cesta, aby som ju zaplnila max. do polovice a obidvoma palcami vytvarujem pozdĺž celého rožka priehlbinku. Prebytočné cesto dám z okrajov preč.
Naplnené formičky poukaldám na plech a pečiem v rúre vyhriatej na 150 stupňov 12 - 15 minút (väčšie rožky pečiem dlhšie).
Po upečení nechám rožky asi 10 - 15 minút chladnúť na plechu. Keď už viem chytiť teplé formičky do ruky, tak rožky opatrne vykopím. Rožky sú veľmi krehké, tak to chce dostatočnú dávku citu. :-)
Po úplnom vychladnutí namáčam konce rožkov do roztopenej čokolády.
Ak idete použiť úplne nové formičky, odporúčam ich nechať najskôr prázdne niekoľko minút "vypáliť" v horúcej rúre. Pred prvým použitím ich môžete potrieť tenkou vrstvou bravčovej masti. Keď s pečením skončíte, určite formičky neumývajte a už vôbec nie saponátom proti mastnote. Ja formičky iba utieram papierovou kuchynskou utierkou.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bezé roláda
Jam drops
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Mandľové sucháre
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje