150 ml vlažnej vody
150 ml kefíru
1/2 kocky (20g) čerstvého droždia
1/2 PL kryštáľového cukru
1 PL soli
500 g polohrubej múky
masť alebo olej na vyprážanie
Príprava
Kroky: 5
Príprava je veľmi jednoduchá. Vo vlažnej vode vymiešam cukor a rozdorbené drožie. Prikryjem a nechám aspoň 10 - 15 min. stáť, kým nevznikne kvások.
V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kefír, naboptnaný kvások a vymiesim hladké cesto. Podľa potreby môžete ešte priliať trošku vody (v závislosti od druhu múky, ktorý použijete).
Vymiesené cesto prikryjem a nechám kysnúť aspoň hodinu - hodinu a pol, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Z cesta vypracujem guličky, ktoré jemne potriem olejom a prikryté ich opäť nechám podkysnúť, aspoň 30 min.
Množstvo langošov závisí od veľkosti, akú preferujete. My máme radšej langoše menšie, z tohto množstva cesta som ich urobila 13 (á cca 70g).
V hrnci rozohrejem vyššiu vrstvu masti. Podkysnutú guličku vezmem jemne do rúk a prstami ju ponaťahujem do tvaru langoša. Okraje nechávam hrubšie. Opatrne vložím do rozpálenej masti a smažím 2-3 minútky alebo do zlatista z každej strany.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Muhammara
Slaný ricottový koláč
Langoše
Brokolicový šalát
Tzatziky
Bylinkový falafel
Špenátové palacinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Mandľovo-malinový koláč
Zebrový koláč
Broskyňová zmrzlina
Piškótová jablková torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Punčové rezy
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Makový slimák
Vyskúšajte moje