300 g bielkov (cca z 8 vajíčok)
200 g kryštáľového cukru
100 g hladkej múky
50 g mletých lieskových orieškov
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
práškový cukor podľa chuti
džem z lesných plodov
Príprava
Kroky: 9
Bielky vyšľahám spolu s cukrom so hustého, lesklého snehu.
Do vyšľahaného snehu vmiešam múku zmiešanú s mletými orieškami.
Na pečenie rolády používam plech, ktorý má aspoň trochu vyšší okraj. Jeho dno vysteliem papierom na pečenie. Ja mám vo zvyku natierať papier na pečenie roztopeným maslom a jemne ho posypem hrubou múkou. Nie je to však potrebné.
Vymiešané cesto rozotriem buď cukrárskou špachtľou alebo dlhým nožom rovnomerne až k okrajom plechu.
Pečiem v rúre vyhriatej na 200 stupňov 10 minút.
Po upečení vyklopím opatrne plát na ďalší, čistý, papier na pečenie. Z korpusu tak stiahnem papier, na ktorom sa piekol.
Korpus spolu s papierom na pečenie, na ktorý som ho vyklopila, jemne zrolujem a nechám vychladnúť.
Medzitým pripravím krém: vyšľahanú šľahačku jemne vmiešam do mascarpone a podľa chuti dosladím (ale nie je to potrebné).
Vychladnutý korpus opatrne "odrolujem", natriem džemom a krémom a opäť zrolujem. Roládu podávam dobre vychladenú.
Toto je recept na veľký plech. Ak máte vajíčok (bielkov) menej, napr. iba polovicu, pripravíte z nich roládu menšiu, použite menší plech.
S náplňou sa môžete vyhrať podľa vlastnej chuti. K bezé roláde sa výborne hodia aj maslové krémy, alebo použite iba džem. V tom prípade musíte roládu rolovať "tuhšie, aby držala pokope.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kakaové makrónky
Fúkané orechové rožky
Jam drops
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Plnené medovníky
Mandľové sucháre
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje