cca 4 väčšie broskyne
250 g plnotučného hrudkového tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
cukor podľa chuti (nemusí byť)
Príprava
Kroky: 3
U nás doma sa vždy nájde v mrazničke nejaké ovocie. Vďaka tomu viem doslova za pár minút vyrobiť domácu zmrzlinu.
Broskyne som ošúpala, nakrájala na mesiačiky a dala do mrazničky. Tým, že boli broskyne naozaj zrelé a šťavnaté, išli ošúpať veľmi jednoducho.
Zamrznuté ovocie dám do kuchynského robota so sekacím nožom a rozmixujem ho skoro na kašu.
K broskyniam pridám tvaroh a smotanu a opäť všetko rozmixujem.
Konzistenciu zmrzliny prispôsobte svojej chuti. Ak máte radi v zmrzline kúsky ovocia, nerozmixujte broskyne veľmi na jemno. Vďaka tomu, že ovocie bolo naozaj zrelé, bolo aj dostatočne sladké. Rovnako použite plnotučného tvarohu a smotany prispeje k tomu, že nemám potrebu zmrzlinu dosladiť.
Na dochutenie však môžete použiť napríklad trošku vanilky, či pár lístkov mäty.
Ak chcete zmrzlinu viac ovocnú, ako tvarohovú, uberte množstvo tvarohu a pridajte viac broskýň.
Použitie mrazeného ovocia sa postará o to, že zmrzlinu viete ihneď podávať ako mrazený krém. Keď robíte zmrzlinu do zásoby a dáte ju do mrazničky, pred podávaním ju treba nechať trochu rozmrznúť, aby sa dala naberať. ⠀
Niekedy ju zase zamrazím vo formičkách na nanuky (v takom prípade odpadá čakanie na "povolenie" zmrzliny a môže sa ihneď jesť).
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Piškótová jablková torta
Pišingerove rezy
Mandľovo-jahodový koláč
Jahodové tortičky
Slivkové gule
Jogurtová panna cotta
Tvarohová torta
Jablkové pyré
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje