Best Recipes
s tvarohom

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

potrebujeme:

cca 4 väčšie broskyne

250 g plnotučného hrudkového tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

cukor podľa chuti (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 3

U nás doma sa vždy nájde v mrazničke nejaké ovocie. Vďaka tomu viem doslova za pár minút vyrobiť domácu zmrzlinu. ⁠

1.

Broskyne som ošúpala, nakrájala na mesiačiky a dala do mrazničky. Tým, že boli broskyne naozaj zrelé a šťavnaté, išli ošúpať veľmi jednoducho. 

2.

Zamrznuté ovocie dám do kuchynského robota so sekacím nožom a rozmixujem ho skoro na kašu. 

3.

K broskyniam pridám tvaroh a smotanu a opäť všetko rozmixujem. 

 

Konzistenciu zmrzliny prispôsobte svojej chuti. Ak máte radi v zmrzline kúsky ovocia, nerozmixujte broskyne veľmi na jemno. Vďaka tomu, že ovocie bolo naozaj zrelé, bolo aj dostatočne sladké. Rovnako použite plnotučného tvarohu a smotany prispeje k tomu, že nemám potrebu zmrzlinu dosladiť. 
Na dochutenie však môžete použiť napríklad trošku vanilky, či pár lístkov mäty. 
Ak chcete zmrzlinu viac ovocnú, ako tvarohovú, uberte množstvo tvarohu a pridajte viac broskýň.

Použitie mrazeného ovocia sa postará o to, že zmrzlinu viete ihneď podávať ako mrazený krém. Keď robíte zmrzlinu do zásoby a dáte ju do mrazničky, pred podávaním ju treba nechať trochu rozmrznúť, aby sa dala naberať. ⁠⠀
Niekedy ju zase zamrazím vo formičkách na nanuky (v takom prípade odpadá čakanie na "povolenie" zmrzliny a môže sa ihneď jesť).

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Mandľovo-jahodový koláč

Stačí rozmixovať zopár surovín a výborný koláč máte pripravený doslova za pár minút. Ani rúru nemusíte zapínať.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta