cca 4 väčšie broskyne
250 g plnotučného hrudkového tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
cukor podľa chuti (nemusí byť)
Príprava
Kroky: 3
U nás doma sa vždy nájde v mrazničke nejaké ovocie. Vďaka tomu viem doslova za pár minút vyrobiť domácu zmrzlinu.
Broskyne som ošúpala, nakrájala na mesiačiky a dala do mrazničky. Tým, že boli broskyne naozaj zrelé a šťavnaté, išli ošúpať veľmi jednoducho.
Zamrznuté ovocie dám do kuchynského robota so sekacím nožom a rozmixujem ho skoro na kašu.
K broskyniam pridám tvaroh a smotanu a opäť všetko rozmixujem.
Konzistenciu zmrzliny prispôsobte svojej chuti. Ak máte radi v zmrzline kúsky ovocia, nerozmixujte broskyne veľmi na jemno. Vďaka tomu, že ovocie bolo naozaj zrelé, bolo aj dostatočne sladké. Rovnako použite plnotučného tvarohu a smotany prispeje k tomu, že nemám potrebu zmrzlinu dosladiť.
Na dochutenie však môžete použiť napríklad trošku vanilky, či pár lístkov mäty.
Ak chcete zmrzlinu viac ovocnú, ako tvarohovú, uberte množstvo tvarohu a pridajte viac broskýň.
Použitie mrazeného ovocia sa postará o to, že zmrzlinu viete ihneď podávať ako mrazený krém. Keď robíte zmrzlinu do zásoby a dáte ju do mrazničky, pred podávaním ju treba nechať trochu rozmrznúť, aby sa dala naberať. ⠀
Niekedy ju zase zamrazím vo formičkách na nanuky (v takom prípade odpadá čakanie na "povolenie" zmrzliny a môže sa ihneď jesť).
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Piškótová jablková torta
Pišingerove rezy
Mandľovo-jahodový koláč
Jahodové tortičky
Slivkové gule
Jogurtová panna cotta
Tvarohová torta
Jablkové pyré
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Mandľovo-malinový koláč
Zebrový koláč
Punčové rezy
Bryndzové tyčinky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje