250 g šľahačkovej smotany
250 g plnotučného jemného tvarohu
125 g horkej čokolády (aspoň 80%)
šľahačka
drobné čerstvé ovocie
Príprava
Kroky: 3
Nie, nepomýlila som sa. Tento dezert som pripravila naozaj iba z týchto troch ingrediencií. Deťom veľmi chutil, žiadny cukor im v ňom nechýbal. Ak by ste sa predsa len obávali, že to bude na vás veľmi horké, pokojne použite akékoľvek sladidlo podľa vašej chuti alebo menej horkú čokoládu. Keď však budete dezert podávať aj s kopčekom vyšľahanej šľahačky, či s rôznym drobným ovocím, zaobídete sa aj bez neho.
Šľahačkovú smotanu dám do malého hrnčeka a na miernom ohni ju zohrejem. Mala by byť iba horúca, nie vriaca.
Do zohriatej smotany nalámem horkú čokoládu, chvíľku počkám, aby sa začala roztápať a potom metličkou vymiešam čokoládový krém (alebo ganache).
Nakoniec vmiešam jemný tvaroh, rozdelím do pohárikov a dám vychladiť.
Ak pripravíte tento dezert do malých uzatvárateľných pohárikov, môžu si ho deti zobrať aj ako sladkú desiatu do školy.
Po vychladnutí je táto mňamka relatívne "tuhá" (čo považujem za výhodu, ak si ju chcete zobrať niekde so sebou, nemusíte sa obávať prenášania). Ak však máte radšej jemnejšie, krémovejšie konzistencie, pridajte napríklad viac tvarohu.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jahodové tortičky
Jogurtová panna cotta
Domáci pribináčik
Tvarohová torta
Tiramisu s jahodami
Jablkové pyré
Nepečené mandľové košíčky
Plnené čokoládové košíčky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje