1 väčšiu cuketu
2 strúčiky cesnaku
50 g parmezánu
150 g bieleho jogurtu
soľ, mleté čierne korenie
Príprava
Kroky: 3
Ak chcete mať v nátierke "priznanú" cuketovú štruktúru, nastrúhajte ju na hrubo. Ak chcete cuketu v pomazánke "schovať", nastrúhajte ju na jemno.
Cuketu ošúpem a nastrúham. Ak mám domácu mladú cuketu, nemusím ju ani šúpať. Z nastrúhanej cukety vytlačím prebytočnú vodu. Nie však úplne všetku, potrebujem, aby sa ešte na panvici trošku podusila, takže ju nechcem úplne suchú.
Nastrúhanú cuketu a cesnak dusím 10-15 minút na lyžičke oleja. Potrebujem, aby cuketa zmäkkla a zostávajúca tekutina by sa mala postupne odpariť. Posolím a okorením mletým čiernym korením a odstavím z ohňa.
Vmiešam nastrúhaný parmezán a biely jogurt. Podľa potreby ešte dochutím soľou.
Množstvo jednotlivých ingrediencií je len orientačné. Všetko závisí od vašej chuti. Možete pridať viac cesnaku, parmezánu, niekedy stačí jogurtu o niečo menej...
Nátierku podávam buď s pečivom alebo ju možete použiť aj ako dip na namáčanie rôznej zeleniny. V takom prípade urobím nátierku trošku redšiu, čiže pridám viac jogurtu.
Jogurt môžete vymeniť za hustú kyslú smotanu (mne osobne tak chutí nátierka oveľa viac, keďže som závislá na kyslej smotane).
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Muhammara
Kefírové langoše
Slaný ricottový koláč
Langoše
Brokolicový šalát
Tzatziky
Bylinkový falafel
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje