Best Recipes
a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

Dobrých, chrumkavých sušienok nie je nikdy dosť!

potrebujeme:

250 g masla

100 g prírodného trstinového cukru

100 g kryštáľového cukru

2 vajcia

150 g slaného karamelu

400 g hladkej múky

100 g pšeničnej celozrnnej múky

100 g múky z kešu orechov

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL jedlej sódy

100 g čokoládových kvapiek



Príprava
Kroky: 6

Veľa masla, cukru a múky =  veľa sušienok. Ja som na ich prípravu použila zmrzlinovú naberačku s priemerom 4,5 cm a vyšlo mi 35 väčších kúskov. Ak použijete odmerku menšiu, napríklad zodpovedajúcu veľkosti polievkovej lyžice, nakŕmite nimi viac ako jedno futbalové mužstvo. 😉

1.

Maslo, vajíčka a slaný karamel vyberiem s dostatočným predstihom, aby mali izbovú teplotu. Cesto mi pomôže vypracovať  kuchynský robot s lopatkovým nadstavcom. 

2.

Maslo vymiešam spolu s cukrom do svetlej skoro peny. Postupne po jednom pridám vajíčka a opäť dobre premiešam. 

3.

Nasleduje slaný karamel. Ten používam kupovaný, ale ak máte svoj osvedčený recept, pokojne si priprate aj domáci. 

4.

Nakoniec pridám múky zmiešané s práškom do pečiva a so sódou. Nezabudnem ani na čokoládu. Ak nemáte "kvapky", použite klasickú tabuľkovú čokoládu, ktorú nasekáte na menšie kúsky.

5.

Pomocou menšej zmrzlinovej naberačky tvarujem priamo na plech vystlaný papierom na pečenie jednotlivé sušienky. Tie ešte prstami sploštím. To preto, že počas pečenia sa trochu nafúknu, tak aby neboli veľmi vysoké (alebo "hrubé").

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 13 - 15 minút alebo do zlatista.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Linecké kokosky

Keď som bola malá, tak jedným z bežne dostupných zákuskov boli linecké kolieska s kokoskou, zlepené džemom a máčané v čokoláde. Pamätáte si ich? Ja som si na tieto sviatky vyrobila ich verziu bez múky a cukru.

Vanilkové tortičky

Malé, rozkvitnuté koláčiky, ktoré urobia radosť každému. Je len na vás akú formu zdobenia zvolíte.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s čokoládovou polevou

Jablkový perník

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

so slaným karamelom

Krtkova torta