250 g masla
100 g prírodného trstinového cukru
100 g kryštáľového cukru
2 vajcia
150 g slaného karamelu
400 g hladkej múky
100 g pšeničnej celozrnnej múky
100 g múky z kešu orechov
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL jedlej sódy
100 g čokoládových kvapiek
Príprava
Kroky: 6
Veľa masla, cukru a múky = veľa sušienok. Ja som na ich prípravu použila zmrzlinovú naberačku s priemerom 4,5 cm a vyšlo mi 35 väčších kúskov. Ak použijete odmerku menšiu, napríklad zodpovedajúcu veľkosti polievkovej lyžice, nakŕmite nimi viac ako jedno futbalové mužstvo. 😉
Maslo, vajíčka a slaný karamel vyberiem s dostatočným predstihom, aby mali izbovú teplotu. Cesto mi pomôže vypracovať kuchynský robot s lopatkovým nadstavcom.
Maslo vymiešam spolu s cukrom do svetlej skoro peny. Postupne po jednom pridám vajíčka a opäť dobre premiešam.
Nasleduje slaný karamel. Ten používam kupovaný, ale ak máte svoj osvedčený recept, pokojne si priprate aj domáci.
Nakoniec pridám múky zmiešané s práškom do pečiva a so sódou. Nezabudnem ani na čokoládu. Ak nemáte "kvapky", použite klasickú tabuľkovú čokoládu, ktorú nasekáte na menšie kúsky.
Pomocou menšej zmrzlinovej naberačky tvarujem priamo na plech vystlaný papierom na pečenie jednotlivé sušienky. Tie ešte prstami sploštím. To preto, že počas pečenia sa trochu nafúknu, tak aby neboli veľmi vysoké (alebo "hrubé").
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 13 - 15 minút alebo do zlatista.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Expresné mandľové sušienky
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Linecké kokosky
Vanilkové tortičky
Jam drops
Mandľové sucháre
Kakaové makrónky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje