cca 400 g uvarenej cvikle
120 g Lučiny bez príchute
150 - 250 g jemného tvarohu
1 strúčik cesnaku
soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu
Príprava
Kroky: 4
Nasleduje klasický postup prípravy nátierky. Všetky suroviny vymiešam do požadovanej konzistencie a dochutím podľa chuti.
Ja začínam červenou repou. Nakrájam ju na menšie kúsky, dám do kuchynského robota so sekacim nožom a spolu so strúčikom cesnaku nasekám na malé kúsky.
Pridám bielu Lučinu a najskôr za kopcovitú lyžicu tvarohu. Dochutím soľou, korením a rascou. Opäť rozmixujem.
Ak chcem nátierku jemnejšiu a viac krémovejšiu, pridám ešte ďalší tvaroh.
Najčastejšie používam varenú cviklu z obchodu (vákuovo balenú). Ale keď mám času viac, pripravím si repu pečenú. Jednotlivé hlavičky dobre umyjem, zabalím do alobalu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 45 - 60 min. (v závislosti od veľkosti cvikly).
Cviklu nemusíte sekať v kuchynskom robote. Môžete ju aj nastrúhať na hrubom strúhadle. Konzistencia nátierky bude v tomto prípade trochu "hrubšia", ale bude rovnako dobrá.
Nátierka je výborná na chrumkavých hriankach, posypaná sezamovými semienkami, či nasekanými vlašskými orechami.
Opäť sa nezabudnite riadiť svojimi chuťami. Viac tvarohu? Cesnaku? Korenia? Či soli?
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Muhammara
Domáce tortilly
Brokolicový šalát
Tzatziky
Špenátové palacinky
Kukuričné placky
Vajíčkový šalát bez majonézy
Orechová nátierka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje