Best Recipes

Cviklové brownies

Doslova kultový čokoládový koláč - brownie(s), poznajú asi všetci. Ja som tentoraz skúsila jeho o niečo nezvyčajnešiu verziu. Cviklové brownies zjedli u nás hlavne chlapi a bez frflania!

potrebujeme:

375 g ošúpanej surovej cvikle

200 g horkej čokolády

125 g masla

1 ČL vanilkového extraktu

125 g hladkej múky

125 g cukru muscovado

2 vajíčka

štipku soli



Príprava
Kroky: 4

Pri príprave tohto koláčika som použila cukor muscovado. Jeho výrazná chuť sa s čokoládou a cviklou skvelo dopĺňa. Ak však muscovado nemáte, použite iný "hnedý" cukor ako napríklad prírodný trstinový alebo kokosový.

1.

Ošúpanú surovú cviklu dám do kuchynského robota so sekacím nožom a rozsekám na jemno. Pre mňa je to pohodlnejšie ako strúhanie, ale ak chcete nastrúhajte cviklu na klasickom strúhadle.

2.

Medzitým vo vodnom kúpeli roztopím čokoládu spolu s maslom.

3.

Vajíčka vyšľahám s cukrom do peny, pridám roztopenú čokoládu s maslom, vanilkový extrakt, postrúhanú (nasekanú) cviklu a nakoniec múku so štipkou soli.

4.

Cesto dám do pekáčika s rozmermi cca 22 x 30 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie. Zarovnám a dám piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečiem približne 20 - 25 minút.

Nemusíte sa veľmi trápiť s presným vážením cvikle. Sú to približne 4 malé kúsky, resp. 3 stredne veľké buľvy. Alebo pridajte aj o niečo menej, ak sa obávate, že by výsledná chuť bola veľmi výrazná. Ale ako som už spomínala vyššie, ja som pridala uvedené množstvo a chlapi si to ani nevšimli.

Väčší maškrtníci môžu nakoniec do cesta primiešať aj nasekané orechy, či ďalšiu nasekanú čokoládu.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Filo košíčky

Budete prekvapení, aké jednoduché je tieto efektné košíčky pripraviť. Chrumkavé filo cesto, tvarohovo-jogurtová náplň a čerstvé ovocie z nich navyše robia zdravú maškrtu.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Kokosové laskonky

Kokosová verzia známeho dezertu z cukrárne. Lebo my všetci doma kokos naozaj môžeme. No a karamelový krém sa k nemu perfektne hodí.

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

Jablkové muffiny z mandľového masla

Mandľové maslo a ja... to bola láska na prvé ochutnanie! Hodí sa naozaj všade, nielen do koláčov, ale aj na slané varenie...

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

plnené marcipánom

Slivkové gule

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát

so škoricou

Jablkové muffiny

ovoňaná citrónom

Jogurtová bábovka

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem