285 g hladkej múky
180 ml horúcej vody
štipka soli
2 PL rastlinného oleja
škrob na podsýpanie
mix mletého mäsa
mrkvu
červenú kapustu
jarnú cibuľku
cesnak
sušený zázvor
sójovú omáčku
soľ, mleté čierne korenie, rascu
senovku, galgan
čerstvé oregano, petržlenovú vňať
cca 1/4 šálky sójovej omáčky
1 PL sezamového oleja
1 ČL ryžového octu
petržlenovú vňať
cca 1 ČL sezamových semienok
1 strúčik cesnaku
Príprava
Kroky: 5
Na gyoze si veľmi radi pochutnávame v jednej z našich obľúbených reštaurácii. Tento raz som sa však rozhodla vyskúšať ich domácu prípravu a musím priznať, že dopadla až prekvapujúco dobre. Deti sa nakoniec dožadovali, aby som ich pripravovala častejšie. Takže si sem odkladám recept. :-)
Nebudem sa chváliť cudzím perím, recept na cesto som odkukala od Moniky (lapetit.sk). Jeho príprava je veľmi jednoduchá, výborne sa mi s ním pracovalo.
Všetky suroviny okrem škrobu vymiešam na hladké a pevné cesto. Vodu používam prevarenú, mala by byť horúca. Nechajte ju však trochu vychladnúť, aby ste sa nepopálili. Cesto miešam najskôr vareškou (aj kvôli tej horúcej vode) a nakoniec ho premiesim rukami. Prikryjem ho a nechám aspoň pol hodinku odpočívať.
Kým cesto odpočíva, pripravím náplň. Tento raz som zvolila mleté mäso, lebo sme ho mali doma. Jednotlivé množstvá neuvádzam, lebo ich neviem.. Pridávala som všetko tak od oka. Mrkvu som nastrúhala na jemnom strúhadle, kúsok červenej kapusty som nakrájala na drobné kocky, jarnú cibuľku a cesnak tiež na drobno. Všetko som dochutila sójovou omáčkou, koreninami a bylinkami.
Odpočinuté cesto vyvaľkám na tenko. Podsýpam ho škrobom (ja som mala doma tapiokový), aby sa nelepilo. Vykrojím kolieska, ktoré naplním pripravenou náplňou a uzavriem.
Na internete nájdete množstvo spôsobov, ako uzatvoriť tieto chutné taštičky. Najjednoduchší je asi mešec, ale je len na vás aký tvar taštičiek si zvolíte.
Taštičky môžete rovno napariť. Ja som ich najskôr 3 - 4 minútky opiekla (iba zo spodu) na panvici a až potom som ich dala na parák. V parnom "kúpeli" si pobudli približne 5 - 7 minút. Keďže do taštičiek sa veľa náplne nezmestí, tieto časy sú dostatočné na to, aby sa mäso tepelne upravilo.
Po naparení ich polejem časťou pripravenej omáčky. Zbytok podávam v mištičke na prípadné ďalšie namáčanie.
Omáčku pripravíte veľmi jednoducho - všetky suroviny spolu vymiešate a hotovo.
Výhodou takýchto receptov je to, že sa nemusíte strestovať presným vážením ako pri pečení dezertov. Koľko mäsa, či aké druhy zeleniny si zvolíte, je len na vás. Rovnako môžete mäso úplne vynechať a pripraviť náplň zeleninovú. Ideálne na využitie zvyškov z chladničky.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Pečená fašírka
Krkovička v skle
Domáca huspenina
Trhané bravčové mäso
Panenka s medom a zázvorom
Domáci hamburger
Tekvicové sušienky
Slaný ricottový koláč
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Kysnutý slivkový koláč
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje