Best Recipes
bez cukru

Tvarohové pampúšiky

Žiaden kvások, droždie, či prášok do pečiva... Jednoduchý recept nielen na fašiangy.

potrebujeme:

450 g hladkej múky

štipku soli

1 ČL jedlej sódy

1 PL rumu

3 vajíčka

250 g hrudkového tvarohu

100 g masla


na podávanie:

džem

práškový cukor (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 7

Presne tak, na prípravu týchto chrumkavých pampúšikov nepotrebujete žiaden kvások, ani droždie, či prášok do pečiva. Vystačíte si s jedlou sódou. Recept je taký jednoduchý, že ho zvládnu aj začiatočníci.

1.

V mise zmiešam múku so sódou a soľou. Pridám vajíčka, maslo izbovej teploty, tvaroh a vypracujem cesto. Ak chcete, môžete na prípravu cesta použiť kuchynský robot, ale rukou to máte hotové raz-dva. 

2.

Cesto zabalím do potravinovej fólie a dám ho aspoň na pol hodinu do chladničky odpočinúť. 

3.

V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejem masť alebo olej na vyprážanie (ja používam masť z mangalice).

4.

Cesto vyberiem z chladničky a na pracovnej ploche ho vyvaľkám približne na 0,5 - 1 cm silný plát. Ja cesto vaľkám medzi dvoma kusmi potravinovej fólie alebo papiera na pečenie. Nemusím ho tak podsýpať ďalšou, múkou aby sa nelepilo.

5.

Rozvaľkané cesto narežem radielkom na menšie obdĺžniky / štvorce a postupne vyprážam na rozohriatej masti do zlatista z obidvoch strán. 

6.

Po upražení odkladám pampúšiky na papierovú kuchynskú utierku, aby z nich odkvapkal prebytočný tuk.

7.

Podávam s džemom, prípadne aj pocukrované práškovým cukrom. Ale ak použijete sladký džem, cukor už môžete vynechať.

Počas vyprážania sa pampúšiky nafúknu, tak ich nerobte veľa naraz. Ja dávam do menšieho hrnca max. tri kusy. Počas praženia vyplávajú na povrch, tak sa budú aj ľahšie otáčať. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Kysnuté jablkové lievance

Neprekonateľná dvojica jablko so škoricou sa vám tento raz predstavujú v nadýchanej lievancovej verzii.

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Filo košíčky

Budete prekvapení, aké jednoduché je tieto efektné košíčky pripraviť. Chrumkavé filo cesto, tvarohovo-jogurtová náplň a čerstvé ovocie z nich navyše robia zdravú maškrtu.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Tekvicové lievance

Keď už si pripravujem tekvicové pyré napríklad na kváskový chlebík, pripravím ho, samozrejme, vždy viac. Aby mi určite nejaké zostalo aj na tieto fantastické lievance. Opäť jeden z rýchlych receptov, v ktorom sa zaobídete bez cukru a múky.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Ovsené lievance s jablkom

Raz do týždňa si naše deti vypýtajú sladký obed. A obyčajne by to mali byť palacinky. Tento raz som im ale pripravila tieto skvelé ovsené lievance. Jablko im dodá sladkosť, preto pridávať do nich cukor je úplne zbytočné.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

s tvarohovým krémom

Medová torta

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

ako využiť zásobu bielkov

Bezé roláda

alebo džemové kvapky

Jam drops