Best Recipes
rýchla maškrta

Domáci pribináčik

Nepoznám človeka, ktorý by aspoň raz v živote neochutnal legendárnu tvarohovú maškrtu. Pripraviť si ju doma je také jednoduché a naozaj rýchle, že sa vám ani do obchodu neoplatí chodiť.

potrebujeme:

500 g tučného jemného tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

práškový cukor podľa chuti (nemusí byť)

kakao (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 3

Toto je množstvo surovín, ktoré som použila na pribináčiky, ktoré vidíte na fotke. Hustota krému je však na vás. Pre krémovejšiu konzistenciu použite tvaroh a smotanu v pomere 1:1. Ja používam tučný, smotanový tvaroh a až 40 % šľahačkovú smotanu a takto nám chutí najviac.

1.

Tvaroh a šľahačkovú smotanu dám do misy kuchynského robota a šľahacou metličkou vymiešam do krémovej konzistencie. 

2.

Ak chcete, môžete pridať cca 1 - 2 PL práškového cukru alebo iného sladidla. Niekedy postačí na dochutenie iba lyžička vanilkového extraktu.

3.

Tvarohový krém rozdelím do misiek (cca 6 porcií) a asi tretinu krému "zafarbím" kakaovým práškom.

Tvarohový krém podávam dobre vychladený. Je len na vás, či ho pripravíte iba vanilkový alebo dvojfarebný, či iba kakaový. My sme si k nemu dali aj čerstvé, domáce jahody.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Tiramisu s jahodami

Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám piecť? Alebo máte neplánovanú návštevu a potrebujete pripraviť rýchly dezert? Odporúčam toto tiramisu s jahodami - moju extra rýchlu verziu známej talianskej pochúťky.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Jahodové nanuky

Leto bez zmrzliny, či nanukov si vie predstaviť asi iba málokto. Mať preto zásobu domácej mrazenej pochúťky je u nás doslova nevyhnutnosť. Ich príprava je veľmi jednoduchú a najmä oveľa rýchlejšia, ako ísť pre ne do obchodu..

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta