70 g celozrnnej špaldovej múky
160 g hladkej špaldovej múky
1/2 ČL soli
1/2 ČL cukru
1/2 ČL prášku do pečiva
130 ml plnotučného mlieka
2 PL olivového oleja
cca 15 g masla
petržlenovú vňať
cesnak
Príprava
Kroky: 7
Táto chlebová placka sa výborne hodí nielen k indickým jedlám, ale k akýmkoľvek jedlám s omáčkou. Alebo ju nakrájajte na menšie trojuholníčky a podávajte s nejakou dobrou nátierkou, či dipom.
Obe múky zmiešam so soľou, cukrom a práškom do pečiva.
K suchým ingredienciám pridám mlieko a olej a najskôr vidličkou alebo vareškou premiešam, kým sa všetko nespojí.
Vymiešané cesto ešte prepracujem rukou na pracovnej ploche. Cesto musí byť hladké a pružné. Ak by sa ešte lepilo, pridajte trošku múky.
Cesto rozdelím na 5 častí a každú z nich vyvaľkám do oválneho tvaru.
Rúru zapnem na funkciu gril a dám do nej rozpáliť plech. Plech musí byť naozaj horúci.
Na rozpálený plech opatrne poukladám vyvaľkané chlebové placky a dám do rúry na vyššiu priečku. Grilujem maximálne 2 minúty, určite nie viac. Po 1,5 minúte odporúčam radšej skontrolovať, aby sa vám nespálili.
Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem každú placku zmäkknutým maslom, ktoré som ochutila cesnakom a petržlenovou vňaťou. Množstvo cesnaku a vňate nechám na vás. Ak nemáte po ruke čerstvú, dá sa použiť aj sušená. Ja používam aj sušený cesnak.
S tvarovaním Naan-u sa nemusíte veľmi trápiť. Je len na vás, aký tvar si zvolíte. Ide o rustikálnu záležitosť. :-)
Ak nemáte alebo nechcete použiť celozrnnú múku, naan môžete pripraviť čisto len z hladkej múky.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
"Obyčajné" pletenky či rožky
Chrumkavý chlieb bez droždia
Kysnuté cesnakové pagáče
Syrové praclíky
"Burgyňáky"
Domáce tortilly
Bylinkové pesto
Brokolicový šalát
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje