250 g hladkej špaldovej múky
250 g celozrnnej špaldovej múky
2 ČL soli
1 sáčok sušeného droždia
250 ml vlažnej vody
80 ml oleja
sušené paradajky
Príprava
Kroky: 5
Focacciu podávame buď ako prílohu k hustým polievkam alebo k rôznym nátierkam, či len tak, ako niečo malé na zahryznutie keď príde návšteva.
Príprava cesta je skutočne veľmi jednoduchá. O to skôr, ak máte k dispozícii kuchynského robota s hnetacím hákom.
Takže do mixéra vložím všetky ingrediencie a vymiesim cesto. Ak by sa vám zdalo byť trochu suchšie (každá múka saje inak), pridajte ešte trošku vlažnej vody. Miesim aspoň 4 minúty.
Cesto preložím na olejom vymazaný plech a roztiahnem do požadovaného tvaru.
Nechám aspoň 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Po vykysnutí môžete povrch cesta ochutiť buď sušenými paradajkami, olivami alebo rôznymi bylinkami. Prstami urobím po celej ploche malé jamky.
Pečiem v rúre vyhriatej na 200 stuňov 15 - 18 minút.
Kto chce, môže pridať na drobno pokrájané sušené paradajky už aj do cesta (v závere miesenia).
Po upečení zvyknem niekedy potrieť povrch pečiva olivovým olejom zmiešaným s rozlačeným strúčikom cesnaku. A kto má rád pikantnejšie, stačí pridať trošku chilli papričky.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Chrumkavý chlieb bez droždia
Kysnuté cesnakové pagáče
Syrové praclíky
"Burgyňáky"
Maslové uzlíky
Veľkonočné judáše
Kvásková vianočka
Kváskové panettone
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Vyskúšajte moje