450 g mrazeného hrášku
1 jarnú cibuľku
pár lístkov mäty alebo medovky
1 strúčik cesnaku
cca 50 g parmezánu
cca 5 PL olivového oleja
šťavu z 1/2 citróna
1 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
Príprava
Kroky: 4
Výborne chutí klasicky na cestovinách, ja ho mám však rada len tak natreté na čerstvom domácom chlebíku. Ak do neho vmiešate pár lyžíc tvarohu alebo lučiny, vznikne vám vynikajúca nátierka. Rovnako sa hodí aj na dochutenie krémových polievok, ...
Hrášok nemusíte ani vyťahovať z mrazničky skôr, aby sa rozmrazil. Ja ho len prelejem vriacou vodou a dám do mixéra so sekacím nožom.
K hrášku pridám citrónovú šťavu, soľ, korenie, medovku, cibuľku a cesnak a na hrubo rozmixujem.
Potom pridám postrúhaný parmezán a olivový olej a opäť premiešam pár stlačeniami pulzného tlačidla.
Ak treba, ešte dosolím.
Hráškové pesto pripravujem husté, lebo obyčajne neviem vopred na čo konkrétne ho použijem. Rozriediť sa dá hocikedy. Olivového oleja môžete pridať aj viac, ak by ste nechceli mať pesto veľmi husté. A ak túžite po "ozajstnej" pestovej chuti, pridajte aj ošúpané mandle a namiesto medovky zopár lístkov bazalky.
Keďže každý hrášok môže chutiť inak, riaďte sa predovšetkým svojou chuťou. Ja "musím" niekedy pridať viac citrónovej šťavy, či parmezánu, inokedy zase viac cesnaku, ... Ak chcete hrubšiu konzistenciu, mixujte ho menej, ak jemnejšiu, tak zase o niečo dlhšie.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Mrkvová roláda
Vajíčkový šalát bez majonézy
Falošná treska
Špenátová roláda
Veľkonočná hrudka
Nátierka z medvedieho cenaku
Muhammara
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje