Best Recipes
dip alebo nátierka

Hráškové pesto

Nebojte sa, nemusíte čakať na prvú úrodu mladého hrášku. Na výrobu tohto skvelého hráškového pesta (dipu, omáčky, či nátierky) vám postačí ten z mrazničky.

potrebujeme:

450 g mrazeného hrášku

1 jarnú cibuľku

pár lístkov mäty alebo medovky

1 strúčik cesnaku

cca 50 g parmezánu

cca 5 PL olivového oleja

šťavu z 1/2 citróna

1 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia



Príprava
Kroky: 4

Výborne chutí klasicky na cestovinách, ja ho mám však rada len tak natreté na čerstvom domácom chlebíku. Ak do neho vmiešate pár lyžíc tvarohu alebo lučiny, vznikne vám vynikajúca nátierka. Rovnako sa hodí aj na dochutenie krémových polievok, ...

1.

Hrášok nemusíte ani vyťahovať z mrazničky skôr, aby sa rozmrazil. Ja ho len prelejem vriacou vodou a dám do mixéra so sekacím nožom.

2.

K hrášku pridám citrónovú šťavu, soľ, korenie, medovku, cibuľku a cesnak a na hrubo rozmixujem.

3.

Potom pridám postrúhaný parmezán a olivový olej a opäť premiešam pár stlačeniami pulzného tlačidla.

4.

Ak treba, ešte dosolím. 

Hráškové pesto pripravujem husté, lebo obyčajne neviem vopred na čo konkrétne ho použijem. Rozriediť sa dá hocikedy. Olivového oleja môžete pridať aj viac, ak by ste nechceli mať pesto veľmi husté. A ak túžite po "ozajstnej" pestovej chuti, pridajte aj ošúpané mandle a namiesto medovky zopár lístkov bazalky.
Keďže každý hrášok môže chutiť inak, riaďte sa predovšetkým svojou chuťou. Ja "musím" niekedy pridať viac citrónovej šťavy, či parmezánu, inokedy zase viac cesnaku, ... Ak chcete hrubšiu konzistenciu, mixujte ho menej, ak jemnejšiu, tak zase o niečo dlhšie.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

Vajíčkový šalát bez majonézy

Keď ochutnáte tento vajíčkový šalát, nebudete veriť, že v ňom nie je žiadna majonéza. A ani vám v ňom chýbať nebude. :-P Postačí kopec čerstvej zeleniny a chrumkavé pečivo.

Falošná treska

Falošná treska má s rovnomennou rybou pochúťkou rovnaký iba názov. Táto verzia ju chuťou trošku pripomína a je plná samých dobrých vecí. Presvedčiť sa o tom môžete iba tak, že si ju pripravíte a ochutnáte.

Špenátová roláda

Špenátová roláda bez múky je ako stvorená na pohostenie pre šibačov počas Veľkej noci. Je veľmi jemná a chuť špenátu v nej nie je veľmi výrazná. Preto by sa ju nemali báť ochutnať ani tí, ktorí špenát veľmi nemusia.

Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka je súčasťou tradičného veľkonočného pohostenia zrejme vo väčšine našich domácností. Ja sa musím priznať, že robievať som ju začala iba nedávano, ale zato u nás už nesmie chýbať ani jeden rok.

Nátierka z medvedieho cenaku

V jednoduchosti je krása. V prípade receptu na nátierku z medvedieho cesnaku to platí priam ukážkovo. Na začiatku sú tri ingrediencie, nasleduje jednoduchá a rýchla príprava a všetko uzatvára fantastická chuť.

Muhammara

Nátierka pôvodom zo Sýrie, ktorá je plná skvelých surovín. Jej pikantná chuť skvelo ladí so sladkou chuťou granátového jablka.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta