Best Recipes
bez múky a cukru

Jablkové muffiny z mandľového masla

Mandľové maslo a ja... to bola láska na prvé ochutnanie! Hodí sa naozaj všade, nielen do koláčov, ale aj na slané varenie...

potrebujeme:

1/2 šálky jablkového pyré

1/2 šálky mandľového masla

3 vajcia

1 ČL mletej škorice

1 ČL vanilkového extraktu

1/2 ČL jedlej sódy

2 malé jablká



Príprava
Kroky: 3

Ja som použila na ozdobu ešte ďalšie jabĺčko nakrájané na tenké plátky. Vy môžete tento záverečný krok vynechať.

1.

Postup je viac ako jednoduchý. V miske vymiešam jablkové pyré s mandľovým maslom, ktoré ochutím škoricou a vanilkou.

2.

Potom pridám vajíčka a jedlú sódu spolu s na hrubo postrúhanými jablkami. Opäť dobre premiešam.

3.

Cesto rozdelím do muffinových košíčkov a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 minút.

Ja si pripravujem jablkové pyré, resp. jablkovú výživu doma. Recept nájedete tu. U nás to je obľúbená sladká desiata, či olovrant. V súčasnosti už ale viete kúpiť kvalitné pyré (aj bez pridaného cukru) vo väčšine obchodov, tak ak nemáme na prípravu toho domáceho čas, použite kupované.

Aby sa vám muffiny dobre vyberali z košíčkov, odporúčam použiť tie silikónové, ak máte. Papierové sú tiež fajn, ale predsa len sa na ne cesto počas pečenia nalepí o niečo viac ako ste možno zvyknutí (mám vyskúšané). Z tohto množstva pripravíte 12 muffinov. Počas pečenia sa vďaka vajíčkam pekne nafúknu, ale po vychladnutí zase spľasnú, tak sa neľakajte. 
Ak ste zvyknutí na sladšie koláče, tak si muffiny pokojne doslaďte napríklad medom. Ja používam sladké jablká, tak ďalšie sladenie pre nás už nie je potrebné.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jemná tvarohová torta

Lahodný tvarohový koláč zapečený so snehom je oviežujúcou maškrtou predovšetkým počas teplejších mesiacov. Musí byť však dobre vychladený!

Bodkovaná bábovka

Či už si bábovku radi vychutnávate na raňajky alebo ako sladký olovrant, receptov nie je nikdy dosť. Tento raz vám predstavujem jej bodkovanú verziu.

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

Citrónovo-makový chlebíček

Zbožňujem kombináciu citrónovej šťavy a maku. Tento jednoduchý koláčik je práve vďaka citrónom veľmi vláčny a poteší tak návštevu, ako aj deti, keď si ho nájdu v škole v desiatovom boxe.

Slivkový koláč s vločkami

Jednoduchý, rýchly koláč plný čerstvého ovocia, do ktorého som pridala celozrnné špaldové vločky a otruby. Pre niektorých ochutnávačov to bola prekvapivá, ale veľmi chutná kombinácia chutí.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Mandľovo-malinový koláč

Maliny a mandle patria k sebe podľa mňa rovnako, ako napríklad paradajky a bazalka. Keď sa k nim ešte pridá chrumkavé krehké cesto, vznikne takýto úžasný koláč.

Medový krémeš

Nepoznám "nedeľnejší" dezert ako krémeš. Nehovoriac o tom, keď je domáci. Pripraviť napríklad ten medový je naozaj jednoduché.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky