Best Recipes
s tvarohom

Jahodové nanuky

Leto bez zmrzliny, či nanukov si vie predstaviť asi iba málokto. Mať preto zásobu domácej mrazenej pochúťky je u nás doslova nevyhnutnosť. Ich príprava je veľmi jednoduchú a najmä oveľa rýchlejšia, ako ísť pre ne do obchodu..

potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

250 g tvarohu

cca 350 ml jahodového pyré

cukor podľa chuti (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 4

Jaody vymeňte za akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi. Pokojne ho pridajte aj viac, či menej alebo ho nevmiešajte do smotanovej zmesi úplne, vytvoríte tak pekné mramorovanie.

Namočením napríklad do bielej čokolády dostanete nanuky na úplne inú úroveň. 😉

1.

V mixéri vymiešam šľahacou metlou smotanu spolu s tvarohom do krémovej konzistencie.

2.

Jahody umyjem, odstopkujem a nakrájam na kocky. Ponorným mixérom ich rozmixujem na pyré. Podľa chuti a zrelosti jahôd pridám cukor. Niekedy sú to 3 lyžice, niekedy je to len pár kvapiek citrónovej šťavy, či vanilky.

3.

Pyré vmiešam do smotanovej zmesi a v prípade potreby ešte dochutím.

4.

Jahodovou zmesou naplním formičky na nanuky a dám ich zamraziť do mrazničky.

 

Polovičné množstvo smotanovej zmesi som použila na nanuky a tú druhú polovicu som dala do zmrzlinovača. Recept funguje super aj ako "kopčeková" zmrzlina.

Zmrzlinovač má tú výhodu, že za 20 minút vám vyčaruje krémovú zmrzlinu, ktorú môžete ihneď podávať. Ak dáte zmrzlinu zamraziť priamo do mrazáku, odporúčam približne každú pol hodinku zmes premiešať a keď má požadovanú konzistenciu, tak potom podávať.
Ak ju necháte v mrazničke do druhého dňa, zmrzne na kameň. Čo nie je nič zlé, iba pred podávaním musíte pamätať na to, vybrať ju aspoň hodinu vopred a nechať trochu rozmraziť. 

To je aj jeden z dôvodov, prečo robím rada nanuky. 😊 Tie môžem mať v zásobe aj niekoľko dní a dajú sa podávať okamžite po vybratí z mrazničky a ani misku nie je potrebné špiniť. 😁

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Domáci pribináčik

Nepoznám človeka, ktorý by aspoň raz v živote neochutnal legendárnu tvarohovú maškrtu. Pripraviť si ju doma je také jednoduché a naozaj rýchle, že sa vám ani do obchodu neoplatí chodiť.

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Ovsené guličky

Tieto nepečené ovsené guličky robievajú radi aj deti. Niet predsa nad to, keď majú dovolené ušpiniť si ruky :-) a o to viac im potom aj chutia. Výborné sú ako sladkosť do školy, ale osvedčili sa nám aj ako vianočné "pečivo".

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s krevetami

Polievka Tom Yum

s citrónovou polevou

Citrónovo-makový chlebíček

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s tvarohom a ovocím

Narodeninová torta


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s pudingovým krémom

Krehké ovocné košíčky

cícerová chuťovka trochu inak

Bylinkový falafel

základný recept

Majonézový dresing