Best Recipes
s tvarohom

Jahodové nanuky

Leto bez zmrzliny, či nanukov si vie predstaviť asi iba málokto. Mať preto zásobu domácej mrazenej pochúťky je u nás doslova nevyhnutnosť. Ich príprava je veľmi jednoduchú a najmä oveľa rýchlejšia, ako ísť pre ne do obchodu..

potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

250 g tvarohu

cca 350 ml jahodového pyré

cukor podľa chuti (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 4

Jaody vymeňte za akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi. Pokojne ho pridajte aj viac, či menej alebo ho nevmiešajte do smotanovej zmesi úplne, vytvoríte tak pekné mramorovanie.

Namočením napríklad do bielej čokolády dostanete nanuky na úplne inú úroveň. 😉

1.

V mixéri vymiešam šľahacou metlou smotanu spolu s tvarohom do krémovej konzistencie.

2.

Jahody umyjem, odstopkujem a nakrájam na kocky. Ponorným mixérom ich rozmixujem na pyré. Podľa chuti a zrelosti jahôd pridám cukor. Niekedy sú to 3 lyžice, niekedy je to len pár kvapiek citrónovej šťavy, či vanilky.

3.

Pyré vmiešam do smotanovej zmesi a v prípade potreby ešte dochutím.

4.

Jahodovou zmesou naplním formičky na nanuky a dám ich zamraziť do mrazničky.

 

Polovičné množstvo smotanovej zmesi som použila na nanuky a tú druhú polovicu som dala do zmrzlinovača. Recept funguje super aj ako "kopčeková" zmrzlina.

Zmrzlinovač má tú výhodu, že za 20 minút vám vyčaruje krémovú zmrzlinu, ktorú môžete ihneď podávať. Ak dáte zmrzlinu zamraziť priamo do mrazáku, odporúčam približne každú pol hodinku zmes premiešať a keď má požadovanú konzistenciu, tak potom podávať.
Ak ju necháte v mrazničke do druhého dňa, zmrzne na kameň. Čo nie je nič zlé, iba pred podávaním musíte pamätať na to, vybrať ju aspoň hodinu vopred a nechať trochu rozmraziť. 

To je aj jeden z dôvodov, prečo robím rada nanuky. 😊 Tie môžem mať v zásobe aj niekoľko dní a dajú sa podávať okamžite po vybratí z mrazničky a ani misku nie je potrebné špiniť. 😁

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Piškótová jablková torta

Nepečená jablková torta s piškótami je pre mňa typický jesenný dezert. Mnohí si ho isto pamätáte ešte z detstva.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Domáci pribináčik

Nepoznám človeka, ktorý by aspoň raz v živote neochutnal legendárnu tvarohovú maškrtu. Pripraviť si ju doma je také jednoduché a naozaj rýchle, že sa vám ani do obchodu neoplatí chodiť.

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá maškrta

Mandľové sucháre

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

s gaštanovou múkou

Mandľové biscotti

s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly

s karamelovým krémom

Kokosové laskonky