Best Recipes
s malinovou omáčkou

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

na panna cottu:

500 ml šľahačkovej smotany

135 g bieleho jogurtu

cca 2 PL cukru

1 vanilkový lusk

6 plátkov želatíny


na malinovú omáčku:

maliny

med alebo cukor podľa chuti

cca 2 ČL citrónovej šťavy

2 ČL škorbu (tapioka, kukuričný, ...)



Príprava
Kroky: 5

1.

Plátky želatíny namočím do studenej vody a nechám naboptnať (viď návod na obale).

2.

Šľahačkovú smotanu spolu s bielym jogurtom, zrniečkami z vanilkového lusku a cukrom vymiešam v hrnci a dám zohriať. Smotanová zmes by mali byť horúca, ale nesmie vrieť, inak vám po vychladení želatína nestuhne. Tak pozor na to. 

3.

K horúcej smotane vmiešam napučanú zelatínu. Už ju nevarím, len dobre premiešam, aby sa rozpustila.

4.

Vylejem do pripravených formičiek alebo mištičiek a dám stuhnúť do chladničky.

Ak chcete stuhnutú panna cottu z formičiek vyklápať, odporúčam veľmi jemne ich potrieť olejom, aby išli lepšie von. Panna cottu však môžete podávať aj v mištičkách, či pohárikoch, nemusíte ju vyklápať, ak sa na to necítite.

5.

Stuhnutú panna cottu ozdobím ovocím a polejem malinovou omáčkou.

 

Príprava malinovej omáčky je veľmi jednoduchá. Množstvo malím dávam tak od oka, podľa toho, koľko omáčky chcem pripraviť (cca 2 väčšie hrste).

Umyté maliny dám do hrnca, pridám citrónovú šťavu a trošku vody. Na veľmi miernom ohni nechám pustiť maliny šťavu, vareškou ich roztlačím a podľa chuti dosladím medom alebo cukrom. Ak pustili maliny veľa šťavy, zahustím omáčku kukuričným (alebo iným) škrobom, ktorý som si predtým rozmiešala v troške vody. Nezahustite však omáčku príliš, musí byť trochu tekutá, aby ste z nej po vychladnutí nemali malinový džem. Použiť sa dajú aj mrazené maliny, resp. akékoľvek iné bobuľovité ovocie.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Broskyňová zmrzlina

Len tri ingrediencie a domácu zmrzlinu máte hotovú za pár minút.

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Tvarohová torta

Ďalšia z mnohých variácií na nepečené tvarohové dezerty. I keď v tomto prípade som nahradila klasické piškóty pečeným korpusom.

Tvarohové guľky

Tvarohové guľky si pamätám z detstva. Moja babka ich pripravovala so studenou marhuľovou omáčkou. Ja som si vymyslela ich verziu bez cukru, s omáčkou jahodovou. Mňamka! Keď použijete zrelé, prirodzene sladké ovocie, tak naozaj nepotrebujete žiaden cukor.

Jablkové pyré

Nepoznám jednoduchší a chutnejší recept ako je tento. Jablkovú výživu (alebo pyré) pripravujem z domácich jabĺk, bez pridaného akéhokoľvek sladidla. Hodí sa nielen na priamu konzumáciu, ale i na pečenie. Do školy na desiatu, či ako jedlý darček.

Cviklové brownies

Doslova kultový čokoládový koláč - brownie(s), poznajú asi všetci. Ja som tentoraz skúsila jeho o niečo nezvyčajnešiu verziu. Cviklové brownies zjedli u nás hlavne chlapi a bez frflania!

Citrónovo-makový chlebíček

Zbožňujem kombináciu citrónovej šťavy a maku. Tento jednoduchý koláčik je práve vďaka citrónom veľmi vláčny a poteší tak návštevu, ako aj deti, keď si ho nájdu v škole v desiatovom boxe.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s krevetami

Polievka Tom Yum

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s tvarohom a ovocím

Narodeninová torta


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.