230 g hladkej múky
20 g kakaa
125 g masla
80 g práškového cukru
2 žĺtky
štipku soli
džem na zlepovanie
Príprava
Kroky: 4
Stromčeky sú výborné aj ako samostatné keksíky. Nemusíme ich zlepovať džemom. Alebo ich môžeme ozdobiť až po upečení, napríklad farebnými polevami, či čokoládou.
Všetky suroviny dám do kuchynského robota so sekacím nožom a vypracujem cesto. Ak by sa vám zdalo byť cesto suchšie, pridajte 1 - 2 PL vody. Závisí to od savosti múky a kakaa.
Cesto vyvaľkám a vykrojím stromčeky. Každý druhý stromček posypem ešte pred pečením cukrárskym posypom, ktorý do cesta trošku prstami vtlačím. Tento krok môžete samozrejme vynechať, ak nechcete stromčeky ozdobovať.
Stromčeky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 - 13 minút.
Po vychladnutí ich zlepujem napríklad višňovým džemom, ten sa ku kakau veľmi hodí.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Expresné mandľové sušienky
Mandľové biscotti
Linecké kokosky
Jam drops
Mandľové sucháre
Kakaové makrónky
Vanilkové rožky bez cukru
Marcipánové guľky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje