Best Recipes
s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

potrebujeme:

230 g hladkej múky

20 g kakaa

125 g masla

80 g práškového cukru

2 žĺtky

štipku soli

džem na zlepovanie



Príprava
Kroky: 4

Stromčeky sú výborné aj ako samostatné keksíky. Nemusíme ich zlepovať džemom. Alebo ich môžeme ozdobiť až po upečení, napríklad farebnými polevami, či čokoládou.

1.

Všetky suroviny dám do kuchynského robota so sekacím nožom a vypracujem cesto. Ak by sa vám zdalo byť cesto suchšie, pridajte 1 - 2 PL vody. Závisí to od savosti múky a kakaa. 

2.

Cesto vyvaľkám a vykrojím stromčeky. Každý druhý stromček posypem ešte pred pečením cukrárskym posypom, ktorý do cesta trošku prstami vtlačím. Tento krok môžete samozrejme vynechať, ak nechcete stromčeky ozdobovať.

 

3.

Stromčeky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 - 13 minút.

4.

Po vychladnutí ich zlepujem napríklad višňovým džemom, ten sa ku kakau veľmi hodí.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kokosové laskonky

Kokosová verzia známeho dezertu z cukrárne. Lebo my všetci doma kokos naozaj môžeme. No a karamelový krém sa k nemu perfektne hodí.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Linecké kokosky

Keď som bola malá, tak jedným z bežne dostupných zákuskov boli linecké kolieska s kokoskou, zlepené džemom a máčané v čokoláde. Pamätáte si ich? Ja som si na tieto sviatky vyrobila ich verziu bez múky a cukru.

Medovníková torta

Každý sviatočný stôl si zaslúži svoju "čerešničku". V prípade Vianoc nie je nič typickejšie ako voňavá medovníková torta, ozdobená (ako inak) medovníkmi.

Vanilkové rožky bez cukru

Všetko je len otázka zvyku. Ak si raz zvyknete na život bez cukru (alebo iba s minimom cukru), ani také klasické vanilkové rožky vám už nebudú veľmi chutiť. To si už potom budete na Vianoce pripravovať len takéto, bez cukru.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.