1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu
1/2 šálky kešu krému (napr. od Powerlogy)
2 - 3 PL kokosového oleja
kokos na obaľovanie
Príprava
Kroky: 3
Naozaj, len tak málo stačí na to, aby ste vyčarovali chutnú, ale pritom zdravšiu maškrtu, ktorá vás navyše aj zasýti.
Myslím, že postup prípravy týchto chutných guličiek je viac ako jasný. V miske zmiešam kokos s kešu krémom a kokosovým olejom. Vznikne možno nie veľmi súdržná hmota, ale stačí ju dať na cca pol hodinku do chladu a bude sa s ňou robiť lepšie.
Z kokosovej hmoty tvarujem guličky, ktoré obaľujem v kokose.
Skladujem v chlade a vyberám ich tesne pred servírovaním.
Z tohto množstva som pripravila 20 guličiek. Ako merítko som použila odmerku veľkosti 1/2 polievkovej lyžice. Guličky sú veľmi sýte, nemusíte ich preto robiť veľmi veľké.
Ako som už spomínala vyššie, kokosová hmota nedrží veľmi po kope, musíte ju dať najskôr dobre vychladiť. Rovnako podávajte guličky dobre vychladené, ak by boli dlhšie pri izbovej teplote, môže sa stať, že sa vám v ruke rozpadnú.
Ak však máte obavy, tak namiesto kokosového oleja môžete použiť roztopené maslo, to pri izbovej teplote mäkkne pomalšie.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Čokoládové úliky
Mandľové guličky
Kokosové tyčinky
Plnené medovníky
Kváskové panettone
Čokoládové pralinky
Nepečené mandľové košíčky
Plnené čokoládové košíčky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje