Best Recipes
s mascarpone

Kokosovo-čokoládová tortička

Táto tortička vznikla vlastne úplne náhodou... v chladničke som mala parížsku šľahačku a mascarpone...

na korpus:

3 vajíčka

100 g práškového cukru

150 g polohrubej múky

50 g strúhaného kokosu

6 g (1/2 balíčka) prášku do pečiva

100 ml tekutého kokosového oleja

100 ml vlažnej vody


na krém:

250 ml parížskej šľahačkovej smotany

250 g mascarpone

cukor podľa chuti

cca 2 - 3 PL kakaového prášku


na dokončenie a ozdobu:

jahodový džem

guličky z odrezkov



Príprava
Kroky: 8

Kokosovú tortičku som piekla v malej forme, s priemerom 15 cm. Pre nás, štvorčlennú rodinu to bol zákusok na dva dni. :-)

1.

Začnem prípravou korpusu. Bielka vyšľahám s polovicou cukru (50 g) do krémového snehu.

2.

Žĺtka šľahám so zostávajúcimi 50 g cukru do svetlej peny. Postupne do nich zašľahám aj tekutý kokosový olej a vodu.

3.

Do žĺtkovej hmoty na striedačku vmiešam (už vareškou) múku zmiešanú s kokosom a práškom do pečiva a sneh z bielkov.

4.

Cesto vylejem do formy na pečenie s odnímateľným dnom, ktoré som si vystlala papierom na pečenie.

5.

Rúru vyhrejem na 180 stupňov a po vložení formy teplotu stiahnem na 160 stupňov a pečiem 30 - 35 minút, alebo kým zapichnutá špajdľa nie je čistá a suchá.

6.

Kým korpus chladne, pripravím krém. Parižsku šľahačku vyšľahám do tuha (ja som použila značku Kunín). 

Ak nemáte práve po ruke parížsku šľahačkovú smotanu alebo nemáte dosť času na prípravu domácej parížškej šľahačky, tak vymiešajte mascarpone s cukrom a trochou roztopenej (a už vychladnutej) horkej čokolády a vmiešajte k nim vyšľahanú "obyčajnú" šľahačku.

7.

Mascarpone izbovej teploty vymiešam s cukrom (začnem cca s 2 lyžicami) a kakaovým práškom. Postupne do neho vmiešam vyšľahanú parížšku šľahačku. Ochutnám a ak treba, tak ešte dosladím.

8.

Vychladnutý korpus rozrežem na tri časti. Spodnú a strednú časť natriem najskôr domácim jahodovým džemom a naň rozotriem časť krému. Zarovnám a krémom potriem aj boky a povrch torty. Nechám dobre vychladiť.

Z každého tortového korpusu obyčajne zrežem kúsok z jeho hornej časti, aby bol rovnejší. Tieto odrezky som tento raz použila na guličky, ktorými som tortu ozdobila. Takže odrezky z korpusu rozmrvím v miske a vymiešam s trochou krému. Vytvarujem malé guličky, ktoré obalím v kokose a dám do chladničky vychladiť. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Medová torta

Veľmi efektná tortička, ktorá poteší ako darček či už k narodeninám alebo aj na Valentína.

Vanilkové tortičky

Malé, rozkvitnuté koláčiky, ktoré urobia radosť každému. Je len na vás akú formu zdobenia zvolíte.

Tiramisu torta

Známy taliansky nepečený dezert v slávnostnejšej verzii. Doplnený kakaovým tortovým korpusom a piškótami s čokoládou.

Tartaletky s čerešňovým želé

Ďalšia verzia mojich obľúbených koláčikov. Tento raz s čerešňovým želé a vanilkovým krémom.

Čokoládové tartaletky

Neprekonateľná kombinácia krehkého kakaového cesta, parížskej šľahačky a slaného karamelu.

Jahodové tortičky

Recept pôvodne vznikol ako inšpirácia na Valentinske maškrtenie, ale pripraviť ho môžete kedykoľvek máte chuť. Nielen na Valentína.

Punčové rezy

Ďalšia z mojich cukrárskych výziev bola pokorená. Punčák sa naozaj vydaril. Pyšná som najmä na to, že som sa zaobišla bez akéhokoľvek farbiva.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

so slaným karamelom

Krtkova torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

alebo džemové kvapky

Jam drops