5 strúčikov cesnaku
5 ks menších zemiakov
cca 1 l vývaru
2 ČL soli
2 PL celozrnnej špaldovej krupice
200 ml smotany na varenie (12%)
30 g parmezánu
krutóny (nemusia byť)
Príprava
Kroky: 8
Cesnak a zemiaky ošúpem. Cesnak nakrájam na drobno, zemiaky na kocky.
Na troške oleja opražím cesnak, cca 2 minúty, aby zmäkkol a rozvoňal sa.
Pridám zemiaky a zalejem vývarom.
Posolím a varím približne 20 minút, alebo kým zemiaky nebudú mäkké.
Polievku rozmixujem a zahustím smotanou na varenie, do ktorej som vmiešala celozrnnú špaldovú krupicu.
Pridám postrúhaný parmezán. Aby bola polievka naozaj jemná, ja ju zvyknem ešte raz rozmixovať ponorným mixérom.
Ochutnám a ak treba, ešte dosolím.
Podávam s krutónmi. Na tie vám postačí starší chlieb alebo pečivo, ktoré krájam na kocky, pokvapkám olejom a dám do rúry vyhriatej na 220 stupňov približne na 20 min. Počas pečenia premiešavam, aby sa kúsky chleba rovnomerne opiekli.
Niekedy pri príprave polievky vynechám "zahusťovaciu" časť. Vtedy nepridám smotanu na varenie a špaldovú krupicu, ale primiešam viac postrúhaného parmezánu.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Polievka Tom Yum
Hŕstková polievka
Brokolicová polievka
Minestrone s quinoou
Krémová lososová polievka
Studená uhorková polievka
Polievka z pečených paradajok
Studená zeleninová polievka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Tortový korpus
Kysnutý slivkový koláč
Medová torta
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje