Best Recipes
s chrumkavým šalátom

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

potrebujeme:

100 g kukuričnej múky

30 g polohrubej múky

1 ČL soli

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL neaktívneho droždia (nemusí byť)

250 g kyslej smotany

1 vajce

4 PL olivového oleja

cca 150 g kukurice



Príprava
Kroky: 4

Nebojte sa s týmto receptom "vyhrať". Do cesta primiešajte napríklad jarnú cibuľku, či rôzne bylinky. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom, kečupom, či smotanovým dipom.

1.

Obe múky zmiešam v miske spolu so soľou a práškom do pečiva. Ak chcete, pridajte aj neaktívne droždie, ktoré cesto tiež príjemne ochutí.

2.

K suchým surovinám pridám kyslú smotanu, vajíčko a olej. Nakoniec príde a rad prepláchnutá kukurica.

3.

Vypracované cesto nechám pár minút odpočívať.

4.

Na rozohriatu panvicu kvapnem trošku oleja a lyžicou "tvarujem" jednotlivé lievance. Smažím do zlatista z oboch strán.

Olivový olej môžete nahradiť roztopeným maslom. Pre mňa je však použitie oleja praktickejšie, nemusím špiniť hrnček a čakať kým maslo trošku vychladne.
Ak by ste nechceli mať v plackách celé zrnká kukurice, pokojne ich rozmixujte na hrubo a tak vmiešajte do cesta. Je na vás, či použijete kukuricu rozmrazenú alebo z konzervy.

Ak použijete panvicu na lievance, budete mať placky krajšie, úhľadnejšie. Ja takú panvicu stále nemám, tak robím lievance, či placky klasicky na panvici, na ktorú robím malé kôpky. Každá placka je tak originál. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Muhammara

Nátierka pôvodom zo Sýrie, ktorá je plná skvelých surovín. Jej pikantná chuť skvelo ladí so sladkou chuťou granátového jablka.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Tzatziky

S tzatziki sa už určite stretli mnohí z vás. Predovšetkým, ak ste trávili svoje dovolenkové chvíle na niektorom z gréckych ostrovov. Pre mňa je tzatziki typické letné jedlo, ktoré si pripravujem naozaj často.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Vajíčkový šalát bez majonézy

Keď ochutnáte tento vajíčkový šalát, nebudete veriť, že v ňom nie je žiadna majonéza. A ani vám v ňom chýbať nebude. :-P Postačí kopec čerstvej zeleniny a chrumkavé pečivo.

Cviklová nátierka

Zbožňujem nátierky. A to ich pritom nemusím jesť ani s chlebom či iným pečivom. Veľakrát mi stačí rôzna nakrájaná zelenina. Táto cviklová je jedným z mojich aktuálnych favoritov.

Orechová nátierka

Musím sa priznať, že mne osobne trvalo dosť dlho, kým som prišla na to, že nátierky nemusia vždy obsahovať ako základ iba maslo. A vďaka tomu, že som učenlivá, objavila som množstvo nových chutí. Napríklad túto orechovú nátierku musíte najskôr ochutnať, aby ste pochopili o čom hovorím.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta