10 g čerstvého droždia
1 PL kryštáľového cukru
50 g polohrubej múky
100 ml polotučného mlieka
1 vajíčko
250 g polohrubej múky
400 ml plnotučného mlieka
25 g roztopeného masla
štipku soli
3 jablká
kokosový olej na opekanie
cukor s mletou škoricou na obaľovanie
jablkové pyré na podávanie
Príprava
Kroky: 5
Začnem prípravou kvásku: droždie vymiešam spolu s cukrom, kým sa nerozpustí. Pridám múku a vlažné mlieko, opäť premiešam, prikryjem a nechám aspoň 15 minút stáť na teplom mieste.
K naboptnanému kvásku pridám vajíčko, múku, štipku soli, mlieko a roztopené maslo. Metličkou všetko spojím do hladkého (a riedkeho) cesta.
Misu s hotovým cestom opäť prikryjem a dám na teplé miesto kysúť. Postačí taká pol hodinka.
K vykysnutému, bublinkovému cestu pridám na malé kocky nakrájané jablká. Premiešam a na rozohriatej panvici opekám na troške kokosového oleja jednotlivé lievance.
Ešte teplé lievance obaľujem v cukre, ktorý som ochutila mletou škoricou. Podávam s domácim jablkovým pyré.
Okrem jablkového pyré (výživy) môžete jablkové lievance podávať napríklad aj s kyslou smotanou, či hustým bielym jogurtom, prípadne pokvapkané troškou obľúbenej orieškovej nátierky.
Obaľovanie v škoricovom cukre je možné aj vynechať, odporúčam však pridať trochu škorice a cukru do cesta.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Tvarohové pampúšiky
Tekvicové lievance
Slivkové gule
Ovsené lievance s jablkom
Parené buchty
Tvarohové šišky
Metrový koláč
Fúkané orechové rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Ovsené linecké koláčiky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje