200 - 300 ml mlieka alebo vody
1 kocku čerstvého droždia
1 ČL kryštáľového cukru
750 g hladkej múky
200 g kyslej smotany
2 vajíčka
2 - 3 ČL soli
masť na vyprážanie
olivový olej
cesnak
Príprava
Kroky: 5
Myslím však, že vám ide asi viac o samotný recept ako o "nastajlované" fotky, tak vám ho sem pridávam a želám dobrú chuť. 😉
Z cca 200 ml vlaždného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobeného droždia pripravím kvások. Prikrytý ho nechám aspoň 10 - 15 minút pracovať, aby sa droždie "prebudilo" a naboptnalo.
V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kyslú smotanu, vajíčka a hotový kvások.
Vypracujem hladké a pružné cesto, ktoré nechám prikryté kysnúť aspoň hodinu na kuchynskej linke.
Množstvo mlieka, či vody závisí aj veľkosti vajíčok, či druhu kyslej smotany, ktorú použijete. Možno vám bude stačiť tých 200 ml, z ktorých ste pripravili kvások, možno bude potrebné trochu tekutiny ešte pridať.
Po vykysnutí rozdelím cesto cca na 10 - 12 rovnakých bochníčkov, ktoré postupne rukami ponaťahujem do požadovaného tvaru a vyprážam v rozpálenej masti z oboch strán do zlatita.
Aby vám bochníčky, ktoré čakajú na rad neobschli, prikryte ich buď vlhkou utierkou alebo fóliou.
Pred podávaním si ich radi potierame olivovým olejom do ktorého rozpučíme niekoľko strúčikov cesnaku. Deti samozrejme nemôžu vynechať kečup.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Muhammara
Kefírové langoše
Slaný ricottový koláč
Brokolicový šalát
Tzatziky
Bylinkový falafel
Špenátové palacinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje