Best Recipes

Langoše

Podeliť sa s vami o recept na "moje" langoše mám v pláne už dávnejšie. Robím ich však iba raz za čas a zmiznú tak rýchlo, že sa mi ich ešte nepodarilo nafotiť.

potrebujeme:

200 - 300 ml mlieka alebo vody

1 kocku čerstvého droždia

1 ČL kryštáľového cukru

750 g hladkej múky

200 g kyslej smotany

2 vajíčka

2 - 3 ČL soli

masť na vyprážanie


na potretie:

olivový olej

cesnak



Príprava
Kroky: 5

Myslím však, že vám ide asi viac o samotný recept ako o "nastajlované" fotky, tak vám ho sem pridávam a želám dobrú chuť. 😉

1.

Z cca 200 ml vlaždného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobeného droždia pripravím kvások. Prikrytý ho nechám aspoň 10 - 15 minút pracovať, aby sa droždie "prebudilo" a naboptnalo.

2.

V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kyslú smotanu, vajíčka a hotový kvások.

3.

Vypracujem hladké a pružné cesto, ktoré nechám prikryté kysnúť aspoň hodinu na kuchynskej linke.

Množstvo mlieka, či vody závisí aj veľkosti vajíčok, či druhu kyslej smotany, ktorú použijete. Možno vám bude stačiť tých 200 ml, z ktorých ste pripravili kvások, možno bude potrebné trochu tekutiny ešte pridať. 

4.

Po vykysnutí rozdelím cesto cca na 10 - 12 rovnakých bochníčkov, ktoré postupne rukami ponaťahujem do požadovaného tvaru a vyprážam v rozpálenej masti z oboch strán do zlatita.
Aby vám bochníčky, ktoré čakajú na rad neobschli, prikryte ich buď vlhkou utierkou alebo fóliou. 

5.

Pred podávaním si ich radi potierame olivovým olejom do ktorého rozpučíme niekoľko strúčikov cesnaku. Deti samozrejme nemôžu vynechať kečup.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Slaný ricottový koláč

Upratovanie chladničky môže niekedy dopadnúť aj takto. Recept v duchu "varím zo zásob" alebo "čo chladnička dala".

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Tzatziky

S tzatziki sa už určite stretli mnohí z vás. Predovšetkým, ak ste trávili svoje dovolenkové chvíle na niektorom z gréckych ostrovov. Pre mňa je tzatziki typické letné jedlo, ktoré si pripravujem naozaj často.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

s tvarohovým krémom

Medová torta

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy