1/2 šálky ľanových semienok
1/2 šálky zlatých ľanových semienok
1/2 šálky slnečnicových semienok
1 šálku mandľovej múky
1 PL mletej rasce
3/4 PL soli
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL sušeného oregana
5 vajec
1/3 šálky olivového oleja
2 PL vlažnej vody
Príprava
Kroky: 7
Skúste si k chlebíku pripraviť aj extra rýchlu avokádovú nátierku: mäkké avokádo rozpučím vidličkou, ochutím pár kvapkami citrónovej šťavy spolu so soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešam kopcovitú lyžicu kyslej smotany a na drobno nakrájanú jarnú cibuľku.
Ľanové a slnečnicové semienka zomeliem v mlynčeku na kávu.
Zmiešam ich s mandľovou múkou, mletou rascou, soľou, oregánom a práškom do pečiva.
Do suchej zmesi vmiešam vajíčka a dobre premiešam.
Nakoniec pridám olivový olej a vlažnú vodu a opäť dobre premiešam.
Cesto presuniem do menšej chlebíkovej (obdĺžnikovej) formy, ktorú som vopred vystlala papierom na pečenie.
Povrch zarovnám a pečiem v rúre vyhriatej na 160 stupňov približne 55 minút.
Po vychladnutí skladujem chlebík v chladničke.
Zlaté ľanové semienka používať nemusíte, ak ich nemáte doma. V takom prípade použite len tie "klasické". Okrem oregána môžete ochutiť chlebík rôznymi ďalšími bylinkami, ktoré máte radi (či už sušenými alebo čerstvými).
Keďže ja mám rada, keď sú v chlebíku aj nejaké zrniečka, pred zomletím odoberiem trochu z ľanových a aj slnečnicových semienok a vmiešam ich do cesta neskôr, spolu s mandľovou múkou.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kysnuté cesnakové pagáče
Syrové praclíky
"Burgyňáky"
"Obyčajné" pletenky či rožky
Domáce tortilly
Domáce bagety
Kysnuté tekvicové pagáče
Cesnakové slimáky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje