250 g hladkej špaldovej múky
125 g masla
50 g práškového cukru
2 žĺtky
džem na zlepovanie
Príprava
Kroky: 6
Pri príprave lineckého pečiva dodržujeme zásady ako pri príprave krehkého cesta. Predovšetkým pracujeme rýchlo, ideálne je, keď máme kuchynský robot so sekacími nožmi. Stačí doň vložiť všetky ingrediencie a pár stalčení pulzného tlačidla sa o všetko postará. Ak by sa vám zdalo byť cesto suchšie, môžete pridať 1 - 2 PL studenej vody.
Takto pripravené cesto zabalím do potravinovej fólie a dáme aspoň na pol hodinu do chladničky.
Po vychladení cesto rozvaľkám buď medzi dvoma listami papiera na pečenie, alebo na silikónovej podložke, ktorú len veľmi jemne pomúčim.
Vykrajujem vybrané tvary, ktoré poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 10 minút. Keďže každá rúra pečie inak, treba koláčiky strážiť a vytiahnúť ich ihneď ako začnú ich okraje veľmi jemne hnednúť.
Po vychladnutí ich zlepujem džemom. Pokúste sa nechať ich odstáť aspoň jeden deň, aby sa pekne rozležali.
Cesto na linecké koláčiky môžete samozrejme vyrobiť v mnohých obmenách. Stačí keď časť múky nahradíte napríklad kakaom, či mletými orieškami. Alebo k múke pridáte štipku mletého muškátového oriešku, kardamónu, citrónovú kôru, ...
Práškový cukor nemávam doma veľmi často, tak ho nahradím napríklad prírodným trstinovým, ktorý si zomeliem v mlynčeku na kávu.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Linecké pečivo bez múky
Kváskové panettone
Sušienky s mandľovým maslom
Zlepované kešu hviezdičky
Zázvorové sušienky
Extra čokoládové sušienky
Pohánkové sušienky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje