300 g mandľovej múky
2 vajíčka
100 g masla
1 citrón (kôra)
džem na zlepovanie
Príprava
Kroky: 7
Vďaka mandľovej múke sú koláčiky oveľa sýtejšie, nemusíte ich preto robiť veľa.
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu, preto maslo a vajíčka nezabudnite vybrať z chladničky skôr.
Zmäkknuté maslo vymiešam s vajíčkami a nakoniec pridám citrónovú kôru a mandľovú múku. Cesto sa dobre vypracuje aj klasicky v miske vareškou, alebo v kuchynskom robote. Skúste, čo vám bude viac vyhovovať. Lebo spojiť maslo s vajíčkami môže byť niekedy výzva. 😊
Vypracované cesto zabalím do potravinovej fólie a dám aspoň na hodinu do chladničky. (Ja som ho mala v chladničke aj dva dni, kým som mala čas na pečenie.)
Vychladené cesto rozvaľkám medzi dvoma hárkami papiera na pečenie. Nebude sa vám tak lepiť na valček, či pracovnú plochu a nemusíte tak pridávať do cesta ďalšiu mandľovú múku.
Vykrojím vybrané tvary, ktoré poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 - 12 minút, v závislosti od veľkosti koláčikov.
Po vychladnutí zlepujem napríklad džemom a skladujem v chladničke.
Maslo s vajíčkami nemusíte spojiť úplne do hladka. Ja na to nikdy nemám trpezlivosť. 😇 Keď však k nim v miešate mandľovú múku, všetky suroviny sa pekne spoja.
Na zlepovanie koláčikov môžete použiť napríklad aj čokoládu, čokoládovo-orieškovú nátierku, či rôzne ochutené maslá. Alebo upečené koláčiky zlepovať nemusíte, iba ich ozdobte roztopenou čokoládou a podávajte ako sušienky.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Kváskové panettone
Zlepované kešu hviezdičky
Opité medovníky
Vianočný koláč
Sušienky s mandľovým maslom
Linecké pečivo
Zázvorové rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Čokoládové úliky
Bryndzové tyčinky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje