1 červenú cibuľu
1 menšiu cuketu
1 červenú papriku
cca 8 ks cherry paradajok
4 strúčiky cesnaku
bylinkovú soľ
cca 2 PL olivového oleja
cca 2 ČL balzamika
2 filety lososa
cca 1/2 šálky celozrnného kuskusu
veľkú hrsť baby špenátu
Príprava
Kroky: 4
Ako prvé pripravím omáčku. Zeleninu očistím a pokrájam na menšie kúsky. Cesnak pridám k zelenine celý, neošúpaný. Pokrájanú zeleninu dám na pekáčik, pokvapkám trochou oleja a ochutím bylinkovou soľou. Premiešam a dám do rúry pod gril približne na 15 - 20 minút.
Po ugrilovaní nechám zeleninu trochu vychladnúť. Cesnak nezabudnite ošúpať. Zeleninu dám do mixéra a rozmixujem na omáčku. Podľa chuti ešte dosolím bylinkovou soľou, olivovým olejom a balzamikovým octom.
Lososa pripravujem tiež v rúre (nemusím tak umývať sporák). Stačí ho len pokvapkať trochou oleja, ochutiť bylinkovou soľou a tiež dať pod gril. Stačí takých 10 - 15 minút, v závislosti od jeho veľkosti a hrúbky.
Kuskus pripravím podľa návodu na obale a primiešam k nemu nakrájané špenátové listy.
Omáčku z grilovanej zeleniny využívam aj na mnohé iné spôsoby. Dá sa pripraviť pikantnejšia (buď vmiešaním chilli omáčky, na drobno nakrájanej chilli papričky) alebo do nej vmiešam trochu môjho domáceho kečupu a hneď sa z nej stane dip na namáčanie či už zeleniny alebo tortillových chipsov. A zdrvšia verzia party jedla je na svete. Rovnako používam túto omáčku aj ako omáčku k cestovinám.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Polievka Tom Yum
Pečená fašírka
Gyoza taštičky
Cézar šalát
Trhané bravčové mäso
Kura Tikka Masala
Rezeň bez strúhanky a vajec
Krkovička v skle
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje