250 g marcipánu
125 g mletých mandlí
1 - 2 PL amaretta (mandľového likéru)
cca 30 ks celých ošúpaných mandlí
mleté mandle na obaľovanie
Príprava
Kroky: 3
Guličky môžete podávať v papierových košíčkoch alebo ich zabaliť do peknej krabičky, či celofánu a darovať.
Do marcipánu zapracujem mleté mandle a vzniknutú hmotu ochutím amarettom. Jeho množstvo závisí od vás.
Z hmoty odoberám množstvo zodpovedajúce 1/2 PL. Do každej guličky ešte skyjem jednu celú mandľu.
Nakoniec obalím v ďalších mletých mandliach a dám dobre vychladiť do chladničky.
Sladkosť guličiek závisí od toho, aký druh marcipánu použijete. Ja som zvyknutá na značku Rapunzel, pretože sa skladá iba z mandlí a medu (a paradoxne nie je veľmi sladký). Preto sa nehanbite hmotu ochutnávať a dochutiť podľa vašich preferencií. Ale pozor na to, aby ste neochutnávali až pričasto a mali aj z čoho guličky vyrábať! 😁
Z tohto množstva som vyrobila 30 guličiek objemu 1/2 lyžice. Ak chcete (alebo máte veľmi veľké celé mandle) urobte guličky aj väčšie. Ale myslím si, že takáto veľkosť je úplne ideálna.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Čokoládové úliky
Kokosové guličky
Kokosové tyčinky
Expresné mandľové sušienky
Plnené medovníky
Jablkové pyré
Kváskové panettone
Čokoládové pralinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje