4 bielky
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky
100 g celých neošúpaných mandlí
1/2 ČL vanilkového extraktu
Príprava
Kroky: 6
Mandľové sucháre sú skvelým spôsobom ako spotrebovať zvyšné bielky. Pri ich príprave si vystačíte so základnými surovinami, ktoré má v kuchyni určite každý.
Z bielkov vyšľahám jemnú penu. Postupne do nej pridám práškový cukor a šľahám, kým nevznikne tuhý a lesklý sneh.
Do takto vyšľahaného snehu opatrne vareškou vmiešam múku a mandle.
Cesto vylejem do obdĺžnikovej hranatej formy na biskupský chlebík, ktorú som vymazala zmäkknutým maslom a vysypala múkou.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
Po upečení cesto z formy vyberiem a zabalím do alobalu a nakoniec do kuchynskej utierky. Nechám odpočinúť do druhého dňa.
Na druhý deň upečený plát cesta pokrájam zúbkovaným nožom na tenké plátky. Tie poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie a suším v rúre vyhriatej na 150 stupňov približne 25 min. Sucháre pre istotu kontrolujem, aby veľmi nestmavli. Mali by byť len tak jemne ružové a predovšetkým chrumkavé.
Z tohto množstva mi vyšlo skoro 50 kusov suchárov. Závisí to od toho, aké tenké sa mi ich podarí nakrájať. Ak by ste však chceli sucháre o niečo väčšie (vyššie), stačí použiť menšiu formu na pečenie.
Zdravšiu verziu pripravíte veľmi jednoducho: časť hladkej múky nahraďte celozrnnou, prípadne inou múkou a práškový cukor zase napríklad zomletým prírodným trstinovým. Vanilkový extrakt môžete nahradiť mandľovým likérom, amarettom.
Nebojte sa experimentovať a skúšať aj iné kombinácie.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jam drops
Expresné mandľové sušienky
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Kakaové makrónky
Linecké kokosky
Vanilkové rožky bez cukru
Marcipánové guľky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje