400 g mrazeného manga
250 ml šľahačkovej smotany
Príprava
Kroky: 3
Mrazené mango vám prácu výrazne uľahčí. Jednak sa už nemusíte trápiť s krájaním čerstvého manga a príprava zmrzliny bude oveľa rýchlejšia.
Zamrznuté kocky manga rozmixujem.
K rozmixovanému pyré vlejem šľahačkovú smotanu a opäť krátko premixujem, aby sa všetko dobre spojilo.
Mangovo-šľahačkovú hmotu presuniem do silikónovej obĺžnikovej formy a dám ešte zamraziť.
Po rozmixovaní so šľahačkovou smotanou vám vznikne už zmrazený krém, ktorý môžete buď ihneď podávať v miskách, alebo ho dáte do formy a do mrazničky, aby sa dal krájať.
Potrebujete však samozrejme dostatočne výkonný mixér (ideálne ak vie rozmixovať ľadové kocky) alebo kuchynského pomocníka so sekacími nožmi. Mango môžete rozmixovať buď na úplne hladké pyré alebo sa s tým mixovaním nebudete veľmi trápiť a necháte v ňom zopár kúskov. Ak by vám to mixovanie išlo ťažšie, tak si pomôžte tým, že k mangu najskôr prilejete trošku vody.
Z rozmixovanej hmoty môžete vyrobiť pokojne aj nanuky, alebo použite rôzne menšie silikónové formičky (napríklad na muffiny) a zamrazíte tak jednotlivé, pekne vytvarované porcie.
K mangovej zmrzline sa nielen na ozdobu výborne hodia pistácie a malé lístky mäty.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jablkové pyré
Čokoládové úliky
Mandľovo-jahodový koláč
Jahodové tortičky
Piškótová jablková torta
Slivkové gule
Broskyňová zmrzlina
Jogurtová panna cotta
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Ovsené linecké koláčiky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje