250 g marcipánu
60 g celým neošúpaných mandlí
1 vajíčko
80 g batátového pyré
3/4 ČL sušeného zázvoru
20 g amarantovej múky
40 g mandľovej múky
celé mandle bez šupky na ozdobu
Príprava
Kroky: 6
Tento recept som odkukala od Silvie Horeckej (www.horecka.sk), takže ak by ste si chceli prečítať k receptu viac informácií, odporúčam navštíviť jej stránku.
Marcipán nastrúham do misky na hrubom strúhadle.
Celé, neošúpané mandle zomeliem na mlynčeku na kávu a spolu s bielkom, batátovým pyré, múkami a sušeným zázvorom pridám k postrúhanému marcipánu.
Vypracujem cesto, ktoré zabalím do fólie a dám ho aspoň na hodinu do chladničky.
Po vychladení odoberám z cesta množstvo zodpovedajúce približne objemu polievkovej lyžice a tvarujem guľky.
Každú guľku odzobím tromi mandľami bez šupky a poukladám na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.
Všetky guľky potriem žĺtkom, ktoré mi ešte zostalo (vymiešam ho s troškou vody) a pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 15 minút.
Z tohto množstva som pripravila asi 25 guličiek. Ich množstvo závisí od toho, aké veľké ich budete robiť. Keďže som mala mandle väčšie, robila som väčšie aj guličky.
Výsledná chuť guličiek je závislá aj na kvalite marcipánu, ktorý použijete. Ako som objavila marcipán značky Rapunzel, nekupujem už žiadny iný. Tento obsahuje totiž až 50%! mandlí a zbytok je med. To je všetko. Tak si viete predstaviť tú úžasnú chuť.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Jam drops
Expresné mandľové sušienky
Mandľové sucháre
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Kakaové makrónky
Linecké kokosky
Vanilkové rožky bez cukru
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje