250 g tvrdého syra
250 g mrkvy
4 vajíčka
cca 1/2 ČL soli
125 g krémového syra (lučiny) z kozieho mlieka
250 g ricotty
1 menší strúčik cesnaku
soľ podľa chuti
Príprava
Kroky: 8
Tvrdý syr a mrkvu nastúham na hrubo a premiešam.
Pridám vajíčka a soľ a opäť dobre premiešam.
Takto pripravené cesto rozprestriem na tenko na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.
Pečiem v rúre vyhriatej na 200 stupňov, približne 20 minút, alebo do zlatista.
Po upečení ešte teplú roládu zrolujem (aj s papierom na ktorom sa piekla) a nechám vychladnúť.
Po vychladnutí roládu opatrne vystriem a dám dole papier na pečenie. Keďže syr má v sebe tuku dosť, pôjde to hladko.
Potriem pripraveným krémom, opäť zrolujem a dám do chladničky dobre vychladiť.
Krém pripravím veľmi jednoducho: lučinu a ricottu spolu premiešam a dochutím rozdrveným strúčikom cesnaku. Podľa chuti dosolím.
Na prípravu tejto rolády som použila čedar, ten máme najradšej, hodí sa však akýkoľvek tvrdý syr. Podľa toho aký syr použijete, podľa toho opatrne so soľou. Niektoré syry sú slané viac, iné menej.
250 g mrkvy, to sú približne 4 stredne veľké kusy, nemusíte ju vážiť úplne presne.
No a čo sa plnky týka, použite akúkoľvek slanú nátierku, ktorú máte radi. Výborne sa hodí napríklad aj bryndzová, či cuketová. Pridať k nej môžete napríklad aj listy mladého špenátu, kukuricu, či jarnú cibuľku. Roláda tak bude farebnejšia.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Vajíčkový šalát bez majonézy
Falošná treska
Špenátová roláda
Veľkonočná hrudka
Nátierka z medvedieho cenaku
Hráškové pesto
Muhammara
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje