1 ČL prepusteného masla
1 cibuľu
350 g mrkvy
1 l vody
1 hrsť červenej šošovice
2 ČL soli
1/4 ČL mletej rasce
1/4 ČL mletého zázvoru
Príprava
Kroky: 7
Ak nepodávate polievku deťom, môžete jej chuť ešte zvýrazniť pridaním na drobno nakrájanej chilli papričky.
Cibuľu a mrkvu očistím, ošúpem a nakrájam na kocky.
V hrnci rozohrejem lyžičku masla ghí a orestujem na ňom nakrájanú zeleninu. Restujem približne 5 minút, kým cibuľa a mrkva trochu nezmäkknú a mrkva "nepustí" typickú oranžovú farbu.
Zalejem litrom čistej vody, prikryjem pokrievkou, privediem k varu a varím približne 30 minút.
Keď je mrkva úplne mäkká, ochutím ju soľou, mletou alebo celou rascou a mletým zázvorom. Odstavím zo sporáka.
Rozmixujem ponorným mixérom do hladka.
Hrniec s polievkou opäť vrátim na sporák, vmiešam za hrsť červenej šošovice a na miernom plameni varím približne ďalších 20 minút, alebo kým sa šošovica neuvarí.
Podľa potreby ešte dochutím a podávam.
To je naozaj všetko. Také jednoduché a pritom také chutné. Najmú počas chladných dní patria takéto polievky k našim najobľúbenejším jedlám, ktoré podávame predovšetkým na večeru.
My sme si k polievke dali aj čerstvo upečenú focacciu so šušenými paradajkami.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Brokolicová polievka
Studená uhorková polievka
Studená zeleninová polievka
Muhammara
Tzatziky
Špenátové palacinky
Vajíčkový šalát bez majonézy
Cviklová nátierka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Kysnutý slivkový koláč
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje