240 g bielej Lučiny
cca 50 g parmenzánu
veľkú hrsť medvedieho cesnaku
Príprava
Kroky: 3
Keďže sezóna medvedieho cesnaku trvá veľmi krátko, snažím sa uchovať si ho na dlhšiu dobu buď tak, že z neho pripravím pesto, alebo ho zamrazím spolu s olivovým olejom. Takto zmrazený mi vydrží predsa len o niečo dlhšie.
Medvedí cesnak najskôr dobre umyjem a v sušičke na šalát sa zbavím prebytočnej vody na listoch.
Potom už len vložím Lučinu, nastrúhaný parmezán a umytý medvedí cesnak do kuchynského robota so sekacím nožom a všetko spolu rozmixujem.
Podľa chuti ešte prípadne dosolím a podávam.
Nátierku najskôr rozmixujem s jednou veľkou hrsťou medvedieho cesnaku. Ochutnám a ak chcem ešte výraznejšiu cesnakovú chuť, tak pridám ďalšiu hrsť medvedieho cesnaku.
Olej s medvedím cesnakom pripravujem veľmi jednoducho. Obe ingrediencie spolu rozmixujem do požadovanej konzistencie. Dám do dobre uzatvárateľného pohárika a takto mi v chladničke vydrží pár dní.
Odporúčam však pripraviť si oleja s medvedím cesnakom viac (treba ho využiť, keď je v sezóne). Ochutený olej potom nalejem do tvorítka na ľad a dám zamraziť. Po zmrazení vyberiem olejové kocky z formičiek a presuniem ich do plastového sáčku. Takto mám ochutený olej v mrazničke kedykoľvek k dispozícii. Rovnakým spôsobom si zmrazujem a iné bylinky, ktoré doma mám a nestihla by som ich všetky spotrebovať čerstvé.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Mrkvová roláda
Vajíčkový šalát bez majonézy
Falošná treska
Špenátová roláda
Veľkonočná hrudka
Hráškové pesto
Muhammara
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje