Best Recipes
iba tri ingrediencie

Nátierka z medvedieho cenaku

V jednoduchosti je krása. V prípade receptu na nátierku z medvedieho cesnaku to platí priam ukážkovo. Na začiatku sú tri ingrediencie, nasleduje jednoduchá a rýchla príprava a všetko uzatvára fantastická chuť.

potrebujeme:

240 g bielej Lučiny

cca 50 g parmenzánu

veľkú hrsť medvedieho cesnaku



Príprava
Kroky: 3

Keďže sezóna medvedieho cesnaku trvá veľmi krátko, snažím sa uchovať si ho na dlhšiu dobu buď tak, že z neho pripravím pesto, alebo ho zamrazím spolu s olivovým olejom. Takto zmrazený mi vydrží predsa len o niečo dlhšie.

1.

Medvedí cesnak najskôr dobre umyjem a v sušičke na šalát sa zbavím prebytočnej vody na listoch.

2.

Potom už len vložím Lučinu, nastrúhaný parmezán a umytý medvedí cesnak do kuchynského robota so sekacím nožom a všetko spolu rozmixujem.

3.

Podľa chuti ešte prípadne dosolím a podávam.

Nátierku najskôr rozmixujem s jednou veľkou hrsťou medvedieho cesnaku. Ochutnám a ak chcem ešte výraznejšiu cesnakovú chuť, tak pridám ďalšiu hrsť medvedieho cesnaku.

Olej s medvedím cesnakom pripravujem veľmi jednoducho. Obe ingrediencie spolu rozmixujem do požadovanej konzistencie. Dám do dobre uzatvárateľného pohárika a takto mi v chladničke vydrží pár dní. 

Odporúčam však pripraviť si oleja s medvedím cesnakom viac (treba ho využiť, keď je v sezóne). Ochutený olej potom nalejem do tvorítka na ľad a dám zamraziť. Po zmrazení vyberiem olejové kocky z formičiek a presuniem ich do plastového sáčku. Takto mám ochutený olej v mrazničke kedykoľvek k dispozícii. Rovnakým spôsobom si zmrazujem a iné bylinky, ktoré doma mám a nestihla by som ich všetky spotrebovať čerstvé.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

Vajíčkový šalát bez majonézy

Keď ochutnáte tento vajíčkový šalát, nebudete veriť, že v ňom nie je žiadna majonéza. A ani vám v ňom chýbať nebude. :-P Postačí kopec čerstvej zeleniny a chrumkavé pečivo.

Falošná treska

Falošná treska má s rovnomennou rybou pochúťkou rovnaký iba názov. Táto verzia ju chuťou trošku pripomína a je plná samých dobrých vecí. Presvedčiť sa o tom môžete iba tak, že si ju pripravíte a ochutnáte.

Špenátová roláda

Špenátová roláda bez múky je ako stvorená na pohostenie pre šibačov počas Veľkej noci. Je veľmi jemná a chuť špenátu v nej nie je veľmi výrazná. Preto by sa ju nemali báť ochutnať ani tí, ktorí špenát veľmi nemusia.

Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka je súčasťou tradičného veľkonočného pohostenia zrejme vo väčšine našich domácností. Ja sa musím priznať, že robievať som ju začala iba nedávano, ale zato u nás už nesmie chýbať ani jeden rok.

Hráškové pesto

Nebojte sa, nemusíte čakať na prvú úrodu mladého hrášku. Na výrobu tohto skvelého hráškového pesta (dipu, omáčky, či nátierky) vám postačí ten z mrazničky.

Muhammara

Nátierka pôvodom zo Sýrie, ktorá je plná skvelých surovín. Jej pikantná chuť skvelo ladí so sladkou chuťou granátového jablka.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta