Best Recipes
"pečivo" bez múky

Oopsie bread

Oopsie bread nie je žiadna novinka. Poznajú ho najmä tí, ktorí sa z nejakého dôvodu snažia obmedziť alebo úplne vylúčiť konzumáciu klasického chlebíka. Ale tú nátierku si predsa len treba na niečo namazať, že?

potrebujeme:

3 vajíčka

100 g krémového syra (napr. Lučina)

1 ČL prášku do pečiva

soľ, mleté čierne korenie

parmezán, rôzne bylinky (voliteľné)



Príprava
Kroky: 5

Niekomu sa stáva, že má z "upsíkov" len jednu veľkú placku. Musím sa priznať, že na prvý pokus sa to stalo aj mne. Žĺtky treba vmiešať do vyšľahaného snehu naozaj opatrne, aby zostal nadýchaný. 

1.

Bielky oddelím od žĺtkov a vyšľahám z nich tuhý sneh.

2.

Žĺtky vymiešam s krémovým syrom, práškom do pečiva a ochutím ich soľou, mletým čiernym korením, ... kto má chuť tak aj rôznymi bylinkami, či strúhaným parmezánom.

3.

Ochutené žĺtky opatrne vmiešam do snehu, aby zostal pekne nadýchaný.

4.

Lyžicou tvarujem na plech, ktorý som vystlala papierom na pečenie, jednotlivé "chlebíky".

5.

Pečiem v rúre vyhriatej na 150 stupňov približne 25 - 30 minút, alebo kým nie sú zlatisté.

Z tohto množstva mi vyšlo 9 kusov väčších "upsíkov". Je len na vás, akú veľkosť si zvolíte. Ak sa rozhodnete pripraviť ich napríklad pre návštevu, môžete ich urobiť menšie.
Okrem byliniek, či parmezánu sa na ich ochutenie výborne hodí aj sušený cesnak. Pre pikantnejšiu verziu zase odporúčam štipku sušeného čili. Alebo si vyrobte "chlebíky" neochutené a použite len soľ a korenie. My sme si k nim dali vajíčkovú nátierku. Tie, ktoré hneď nezjem skladujem v chladničke.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kysnuté cesnakové pagáče

Voňavá chuťovka ku ktorej už nič viac nepotrebujete. Ale keby ste veľmi chceli, nejaká zeleninka, či nátierka sa k nej tiež veľmi hodia.

Syrové praclíky

Rovnováha musí byť vo všetkom. Aj vo vianočnom pečení. Preto je dobré mať v zálohe recept napríklad na takúto chrumkavú syrovú chuťovku.

"Burgyňáky"

Cukrovú repu alebo burgyňu si asi mnohí nespájajú napríklad s pečením. Keď sa k nej dostanem, tak jednoznačne musia byť pagáče.

"Obyčajné" pletenky či rožky

Napriek tomu, že kváskujem už niekoľko rokov, nepohrdneme ani "obyčajným" bielym rožkom, či pletenkou.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Domáce bagety

S prípravou tohto pečiva musíte síce začať deň vopred, ale je to naozaj hračka. Neľakajte sa, zvládnu ho aj "nekváskovači". Kvások poliš sa pripravuje totiž z čerstvého droždia.

Kysnuté tekvicové pagáče

Recept na tieto tekvicové pagáče som si vymyslela v duchu hesla "varím zo zásob". A naozaj sa vydarili, deti ich chceli jesť ešte horúce.

Cesnakové slimáky

Pôvodne to mali byť žemličky alebo bagetky. V chladničke som však našla ešte medvedí cesnak, tak z toho nakoniec boli takéto slimáčiky.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

plnené marcipánom

Opité medovníky

vynovená klasika

Čokoládové úliky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

verzia s vločkami

Ovsené linecké koláčiky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta