3 vajíčka
100 g krémového syra (napr. Lučina)
1 ČL prášku do pečiva
soľ, mleté čierne korenie
parmezán, rôzne bylinky (voliteľné)
Príprava
Kroky: 5
Niekomu sa stáva, že má z "upsíkov" len jednu veľkú placku. Musím sa priznať, že na prvý pokus sa to stalo aj mne. Žĺtky treba vmiešať do vyšľahaného snehu naozaj opatrne, aby zostal nadýchaný.
Bielky oddelím od žĺtkov a vyšľahám z nich tuhý sneh.
Žĺtky vymiešam s krémovým syrom, práškom do pečiva a ochutím ich soľou, mletým čiernym korením, ... kto má chuť tak aj rôznymi bylinkami, či strúhaným parmezánom.
Ochutené žĺtky opatrne vmiešam do snehu, aby zostal pekne nadýchaný.
Lyžicou tvarujem na plech, ktorý som vystlala papierom na pečenie, jednotlivé "chlebíky".
Pečiem v rúre vyhriatej na 150 stupňov približne 25 - 30 minút, alebo kým nie sú zlatisté.
Z tohto množstva mi vyšlo 9 kusov väčších "upsíkov". Je len na vás, akú veľkosť si zvolíte. Ak sa rozhodnete pripraviť ich napríklad pre návštevu, môžete ich urobiť menšie.
Okrem byliniek, či parmezánu sa na ich ochutenie výborne hodí aj sušený cesnak. Pre pikantnejšiu verziu zase odporúčam štipku sušeného čili. Alebo si vyrobte "chlebíky" neochutené a použite len soľ a korenie. My sme si k nim dali vajíčkovú nátierku. Tie, ktoré hneď nezjem skladujem v chladničke.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kysnuté cesnakové pagáče
Syrové praclíky
"Burgyňáky"
"Obyčajné" pletenky či rožky
Domáce tortilly
Domáce bagety
Kysnuté tekvicové pagáče
Cesnakové slimáky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje