200 g vlašských orechov
8 - 10 ks sušených paradajok naložených v oleji
1 menšiu cibuľu
olej z paradajok alebo olivový olej
soľ
petržlenovú vňať
cca 1 PL citrónovej šťavy (nemusí byť)
Príprava
Kroky: 5
Nátierku nemusíte podávať len s pečivom. Výborne sa hodí napríklad ako dip na namáčanie rôznej zeleniny. Viem si ju predstaviť aj ako "dochucovadlo" všade tam, kde by som použila domáce pesto.
Cibuľu nakrájam na drobno a zalejem cca 2 polievkovými lyžicami oleja, v ktorom sú paradajky naložené (alebo použijem olivový olej). Nechám aspoň pol hodinku postáť.
Vlašské orechy rozmixujem v kuchynskom robote so sekacím nožom. Postupne pridám naloženú cibuľu (aj s olejom) a sušené paradajky.
Petržlenovú vňať nasekám na drobno a pridám k nátierke. Opäť rozmixujem.
Podľa toho, akú chcem mať nátierku hustú, prilievam olej z paradajok (alebo olivový olej).
Dochutím soľou, prípadne pár kvapkami citrónovej šťavy.
Množstvo sušených paradajok prispôsobte svojej chuti. Ja si neviem momentálne varenie bez nich predstaviť, takže ich pridávam viac. Kombinácia vlašských orechov a sušených paradajok je naozaj skvelá!
A určite nič nepokazíte, ak nátierku na záver posypete rôznymi semienkami (konopnými, slnečnicovými, nasekanými tekvicovými, ...).
Na prípravu tejto nátierky som sa nechala inšpirovať knižkou Margit Slimákovej, "Velmi osobní kniha o zdraví", v ktorej nájdete ešte mnohé ďalšie skvelé tipy napríklad aj na to, čo pripraviť deťom na desiatu do školy.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Muhammara
Domáce tortilly
Brokolicový šalát
Tzatziky
Špenátové palacinky
Kukuričné placky
Vajíčkový šalát bez majonézy
Cviklová nátierka
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Makový slimák
Vyskúšajte moje