500 g bravčovej panenky
2 PL sójovej omáčky
2 PL tekutého medu
3 PL vody
1 PL kukuričného škrobu
1 ČL sezamového oleja
1 PL nastrúhaného zázvoru
2 strúčiky cesnaku
250 g hráškových luskov
1 červená paprika
soľ
sezamové semienka
rezance (napr. pohánkové soba rezance)
Príprava
Kroky: 6
Okrem medu a zázvoru nesmie chýbať chrumkavá zelenina, sezamové semienka a rezance.
Najskôr pripravím omáčku, ktorou podlejem mäso. V miske rozmiešam vodu, kukuričný škorb, sójovú omáčku, sezamový olej a med.
Červenú papriku nakrájam na prúžky, cesnak nasekám na jemno.
Bravčovú panenku nakrájam na tenké rezance a zprudka opražím na troche oleja. Posolím. Mäso neustále miešam, aby sa nepripálilo, trvá to asi dve minúty.
K mäsu pridám pripravenú papriku, hráškové lusky, cesnak a zázvor. Neustále miešam (asi ďalšie dve minúty).
Nakoniec pridám pripravenú omáčku a miešam kým nezhustne. Ak by sa vám zdalo byť omáčky málo, môžete pridať ešte trošku vody.
Podávam so soba rezancami a posypem sezamovými semienkami.
Pohánkové soba rezance môžete nahradiť klasickými vaječnými alebo aj ryžovými rezenacami.
Rovnako kreatívny môžete byť aj pri výbere zeleniny. Hráškove lusky sa dajú nahradiť luskami fazuľkovými, alebo pridajte ešte na záver aj jarnú cibuľku, koriander...
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Pečená fašírka
Gyoza taštičky
Trhané bravčové mäso
Krkovička v skle
Domáca huspenina
Cézar šalát
Kura Tikka Masala
Rezeň bez strúhanky a vajec
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje