Best Recipes
s chrumkavou zeleninou

Panenka s medom a zázvorom

Lahodná úprava bravčovej panenky na čínsky spôsob. Jej výsledná chuť vás naozaj dostane. Okrem medu a zázvoru nesmie chýbať chrumkavá zelenina, sezamové semienka a rezance.

potrebujeme:

500 g bravčovej panenky

2 PL sójovej omáčky

2 PL tekutého medu

3 PL vody

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL sezamového oleja

1 PL nastrúhaného zázvoru

2 strúčiky cesnaku

250 g hráškových luskov

1 červená paprika

soľ


na podávanie:

sezamové semienka

rezance (napr. pohánkové soba rezance)



Príprava
Kroky: 6

1.

Najskôr pripravím omáčku, ktorou podlejem mäso. V miske rozmiešam vodu,  kukuričný škorb, sójovú omáčku, sezamový olej a med. 

2.

Červenú papriku nakrájam na prúžky, cesnak nasekám na jemno.

3.

Bravčovú panenku nakrájam na tenké rezance a zprudka opražím na troche oleja. Posolím. Mäso neustále miešam, aby sa nepripálilo, trvá to asi dve minúty.

4.

K mäsu pridám pripravenú papriku, hráškové lusky, cesnak a zázvor. Neustále miešam (asi ďalšie dve minúty).

5.

Nakoniec pridám pripravenú omáčku a miešam kým nezhustne. Ak by sa vám zdalo byť omáčky málo, môžete pridať ešte trošku vody.

6.

Podávam so soba rezancami a posypem sezamovými semienkami.

Pohánkové soba rezance môžete nahradiť klasickými vaječnými alebo aj ryžovými rezenacami. 
Rovnako kreatívny môžete byť aj pri výbere zeleniny. Hráškove lusky sa dajú nahradiť luskami fazuľkovými, alebo pridajte ešte na záver aj jarnú cibuľku, koriander...

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

Domáca huspenina

Huspenina. Tak zvláštne znejúce slovo, však? Keďže sa u našej babky pravidelne konali zabíjačky, bola pravidelne aj huspenina. Ako dieťa som ju veľmi nemusela (možno preto, že som v tom čase nemala veľmi v obľube surovú cibuľu?). Teraz som už veľká a uvarila som si svoju vlastnú.... tú najlepšiu!

Kura Tikka Masala

Voňavé, lahodné a pre niekoho možno ešte stále exotické jedlo. Ja som (zatiaľ) najlepšiu "tikku" jedla paradoxne v Portugalsku, v reštaurácii, ktorá patrila jednej indickej rodine. Táto moja verzia nie je síce úplne ako originál, ale tiež nám veľmi chutí.

Rezeň bez strúhanky a vajec

Taký dobrý rezeň raz za čas dobre padne, že? Naučím vás robiť také, pri ktorých nepotrebujete žiadnu strúhanku, ani vajíčka na obaľovanie a aj tak budú chrumkavé.

Losos s omáčkou z grilovanej zeleniny

I keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, losos s omáčkou z grilovanej zeleniny je veľmi rýchle jedlo plné zeleniny. Chutné a zdravé..

Domáci hamburger

Zatiaľ som sa nestretla s človekom, ktorý by si z času na čas nedal rád hamburger. A ešte keď ide o hamburger poctivý, domáci... tých nikdy neurobím dosť.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

s pudingovým krémom

Krehké ovocné košíčky

osviežujúci dezert

Marhuľové rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

cícerová chuťovka trochu inak

Bylinkový falafel

základný recept

Majonézový dresing

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda