Best Recipes
zdravá chuťovka

Pečený cícer

Pečený cícer je výbornou (a zdravšou) alternatívou, ak máte nutkanie chrúmať niečo slané pred telkou. Odporúčam dávku rovno zdvojnásobiť.

potrebujeme:

1 šálku cíceru

cca 2 PL olivového oleja

soľ, korenie a bylinky podľa chuti



Príprava
Kroky: 4

1.

Ak používam cícer z konzervy, tak ho dobre opláchnem pod tečúcou vodou a vysuším kuchynskými papierovými utierkami.

2.

V miske zmiešam napríklad soľ, čerstvo mleté čierne korenie, údenú papriku, mletú rascu, sušený tymián, senovku a sušený cesnak spolu s olivovým olejom.

3.

K ochutenému oleju pridám cícer a dobre premiešam, aby sa všetok obalil v oleji.

4.

Cícer rozprestriem na plech vystlaný papierom na pečenie a dám do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne na 30 - 40 minút. Počas pečenia aspoň 3 - 4 krát premiešam.

 

Použiť kupovaný, už hotový cícer v pohári alebo v plechovke je časovo menej náročné. Ak však máte dosť času alebo proste nepatríte k priaznivcom konzervovaných jedál, uvarte si cícer vopred podľa toho, ako ste zvyknutí. Alebo ho nechajte namočený vo vode aspoň 8 hodín, vysušte a už nevate. Namáčaním by mal zmäkknúť a v rúre sa ešte dopečie.

Množstvo jednotlivých surovín je len orientačné. Môžete si pripraviť čisto len slanú verziu alebo pridať napríklad aj chilli, kurkumu, sušený cesnak, rôzne sušené bylinky, ... Alebo namiesto olivového oleja použiť olej s chilli, rozmarínom, či tekvicový, ... 

A keď chcete maškrtiť viac, tak posypte cícer pár minút pred koncom pečenia strúhaným parmezánom.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

"Obyčajné" pletenky či rožky

Napriek tomu, že kváskujem už niekoľko rokov, nepohrdneme ani "obyčajným" bielym rožkom, či pletenkou.

Bylinkové pesto

V čase, kedy máme k dispozícii množstvo čerstvých a voňavých byliniek, pripravujem bylinkové pesto do zásoby, do mrazničky.

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Majonézový dresing

Žiadny dobrý šalát sa nezaobíde bez dobrej zálievky, či dresingu. Tento jednoduchý, majonézový dokáže pozdvihnúť aj tú najobyčajnejšiu zeleninu na vyššiu úroveň. A nielen tú...

Extra rýchly Naan

Naan je typickým pečivom predovšetkým v indickej kuchyni. Táto chlebová placka sa používa najmä ako príloha k hlavnému jedlu, ale môžete ju použiť aj ako chuťovku.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Rýchle nátierky

Mať v talóne niekoľko rýchlych nátierkových receptov sa vždy vyplatí. Najmä ak máte doma deti, ktorým pripravujete každý deň desiatu do školy. Lebo tie šunkové, či salámové rožky sa nedajú jesť večne...

Cuketové placky

Cuketové placky sú ľahšou alternatívou placiek zo zemiakov. Spolu so zeleninovým šalátom a jogurtovým dressingom patria k mojim obľúbeným jedlám.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta