1 šálku cíceru
cca 2 PL olivového oleja
soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Príprava
Kroky: 4
Ak používam cícer z konzervy, tak ho dobre opláchnem pod tečúcou vodou a vysuším kuchynskými papierovými utierkami.
V miske zmiešam napríklad soľ, čerstvo mleté čierne korenie, údenú papriku, mletú rascu, sušený tymián, senovku a sušený cesnak spolu s olivovým olejom.
K ochutenému oleju pridám cícer a dobre premiešam, aby sa všetok obalil v oleji.
Cícer rozprestriem na plech vystlaný papierom na pečenie a dám do rúry vyhriatej na 200 stupňov približne na 30 - 40 minút. Počas pečenia aspoň 3 - 4 krát premiešam.
Použiť kupovaný, už hotový cícer v pohári alebo v plechovke je časovo menej náročné. Ak však máte dosť času alebo proste nepatríte k priaznivcom konzervovaných jedál, uvarte si cícer vopred podľa toho, ako ste zvyknutí. Alebo ho nechajte namočený vo vode aspoň 8 hodín, vysušte a už nevate. Namáčaním by mal zmäkknúť a v rúre sa ešte dopečie.
Množstvo jednotlivých surovín je len orientačné. Môžete si pripraviť čisto len slanú verziu alebo pridať napríklad aj chilli, kurkumu, sušený cesnak, rôzne sušené bylinky, ... Alebo namiesto olivového oleja použiť olej s chilli, rozmarínom, či tekvicový, ...
A keď chcete maškrtiť viac, tak posypte cícer pár minút pred koncom pečenia strúhaným parmezánom.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
"Obyčajné" pletenky či rožky
Bylinkové pesto
Brokolicový šalát
Majonézový dresing
Extra rýchly Naan
Kukuričné placky
Rýchle nátierky
Cuketové placky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Vyskúšajte moje