cca 600 g kuracích pŕs
1 l cmaru
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
3 šálky hladkej múky
2 balíčky prášku do pečiva
3 ĆL soli
1 ČL mletého čierneho korenia
bravčovú masť alebo olej
Príprava
Kroky: 6
Kuracie prsia naporcujem na jednotlivé rezne a ochutím ich soľou, mletým čiernym korením a červenou paprikou.
Ochutené rezne dám do misky a zalejem ich cmarom. Trochu ich poprekladám, aby boli obalené zo všetkých strán.
Rezne prikryjem a dáme na pol hodinu marinovať do chladničky.
Medzitým si pripravím zmes na obaľovanie. Hladkú múku zmiešam s práškom do pečiva, soľou a korením.
Rezne vyberiem z marinády a obalím ich v ochutenej múke.
Vysmážam na roztopenej bravčovej masti alebo na oleji.
Práve vďaka prášku do pečiva budú rezne extra chrumkavé a vďaka marinovaniu v kyslom mlieku zase krásne šťavnaté.
Rozhodnutie či budete vyprážať na masti alebo oleji nechám na vás. V každom prípade sa snažte rezne nepripiecť veľmi do tmava a nezabudnite nechať odkvapkať prebytočný tuk na papierovej kuchynskej utierke.
A najmä myslite na to, že v múke obaľovaný a vyprážaný rezeň je naozaj len príležitostná "maškrta", nie jedlo na každý deň. 😉
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Cézar šalát
Kura Tikka Masala
Pečená fašírka
Pečeňová paštéta
Gyoza taštičky
Trhané bravčové mäso
Losos s omáčkou z grilovanej zeleniny
Krkovička v skle
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Striekané linecké pečivo
Metrový koláč
Opité medovníky
Čokoládové úliky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Ovsené linecké koláčiky
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje