300 g hladkej špaldovej múky
200 g celozrnnej špaldovej múky
1 sáčok sušeného droždia
2 ČL soli
2 ČL mletej rasce
1/2 ČL cukru
150 g bieleho jogurtu
1 jogurtový kelímok plnotučného mlieka
Príprava
Kroky: 4
Kváskovému chlebíku sa samozrejme nič nevyrovná, ale nezaškodí mať občas po ruke aj nejaký rýchly recept na domáci chlebík. Predsa len to považujem za lepšiu alternatíu ako väčšinu tých kupovaných v obchode, keďže presne viem čo som do neho dala.
Jediné čo musím urobiť je, že všetky ingrediencie vložím do mixéra s hnetacím hákom a vymiesim cesto.
Ak by sa vám zdalo byť cesto suché (každá múka saje inak), pridaje ešte trochu mlieka. Cesto miesim až kým sa neprestane lepiť na steny misy.
Takto pripravené cesto vložím do obdĺžnikovej formy, ktorú som vopred vysypala múkou. Prikryjem a nechám aspoň 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Po vykysnutí pečiem chlieb v rúre vyhriatej na 230 stupňov 10 minút. Potom teplotu znížim na 200 stupňov a pečieme ešte približne 15 - 20 minút.
To, že je chlieb dobre upečený poznáte podľa toho, že keď zaklopete na jeho spodnú časť, budete počuť dutý zvuk.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Chrumkavý chlieb bez droždia
Kysnuté cesnakové pagáče
Syrové praclíky
"Burgyňáky"
Maslové uzlíky
Veľkonočné judáše
Kvásková vianočka
Kváskové panettone
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Medová torta
Mandľová torta
Kysnutá kakaová bábovka
Tvarohové fánky
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Škoricové muffiny
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje